V parlamente odvolávajú Šimkovičovú. Kým ministerka písala na Telegram, Pročko doniesol maketu plochej Zeme


Foto: V parlamente odvolávajú Šimkovičovú. Kým ministerka písala na Telegram, Pročko doniesol maketu plochej Zeme Foto: Úrad vlády

Šéfku rezortu kultúry odvolávajú v parlamente práve dnes a rozprava je poriadne divoká. Sama Martina Šimkovičová sa v priebehu dňa do debaty takmer nezapájala a nahradili ju jej stranícki kolegovia z SNS. Naopak opozícia využila odvolávanie ministerky na kritiku jej pôsobenia, a pomohli si aj známym výrokom pravej ruky Martiny Šimkovičovej Lukáša Machalu o plochej Zemi. 

Šimkovičová je známa tým, že na komentovanie aktuálnych udalostí využíva sociálne siete, alebo dezinformačné médiá. Urobila tak aj dnes. Kým priamo v sálu parlamentu len sedela a mlčala, o to viac dianie komentovala na sieti Telegram.

„Pani Holečková, vy ako zástupkyňa kresťanských hodnôt v parlamente skutočne vyzývate kultúrnu obec k pokračovaniu šírenia nenávisti? Nebolo toho už dosť?“ Napísala na sociálnej sieti, kým v rokovacej sále podpredsedníčke KDH túto otázku nepoložila.

O to viac sa Šimkovičovej zastal šéf SNS Andrej Danko. „Nepovažujeme za normálne financovať nejakých tanečníkov pri tyči a rôzne choré pochody, chceme podporovať zdravé normálne umenie,“ odkázal opozícii.


Rozruch ešte predpoludním vzbudil poslanec Jozef Pročko (hnutie Slovensko). Do rokovacej sály totiž doniesol maketu plochej Zeme, čím narážal na známe výroky generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva kultúry Lukáša Machalu. Nakoľko poslanci v sále nesmú používať pomôcky, či rôzne predmety, predsedajúci sa Pročkovi vyhrážal vykázaním zo sály.


Opozičné Progresívne Slovensko pripomenulo petíciu v ktorej nedôveru Šimkovičovej vyjadrilo viac ako 180-tisíc občanov. „Ministerka kultúry Martina Šimkovičová svojmu rezortu nerozumie a každým ďalším krokom sa len pokúša ovládnuť sektor, ktorý by mal byť čo najviac slobodný,“ uviedlo PS.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu