Šimkovičová volá na koberček herca Kostelného. Tvrdí, že ju v divadelných predstaveniach šikanuje


Foto: Šimkovičová volá na koberček herca Kostelného. Tvrdí, že ju v divadelných predstaveniach šikanuje Foto: FB Ľuboš Kostelný

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová to má s hercami a umelcami ťažké. Určite podľa jej názoru. Kým v minulosti sa len sťažovala na údajne neslovenské, nenárodné umenie, s hercom Ľubošom Kostelným stratila trpezlivosť. Chce si ho totiž predvolať na ministerstvo a spolu s ním by mal ísť na koberček aj šéf Slovenského národného divadla Matej Drlička.

Dôvod? Ako informujú Aktuality, ministerka kultúry ho prezradila vo vysielaní dezinformačného rádia Infovojna. „Počas predstavenia kričal Kostelný v jeho postave homosexuála do mikrofónu, že nenávidí Martinu Simkovicu, nedopovedal to teda celé. Tak ja sa pýtam a budem sa pýtať aj pána riaditeľa, aj tohto konkrétneho herca, keďže je platený z peňazí štátnych, lebo je zamestnaný v štátnej inštitúcii a hrá tam, že či je toto v súlade s demokraciou,“ citujú Šimkovičovú Aktuality.

Ministerka vraj dokonca zisťovala, či išlo o súčasť scenára. A vyzerá to tak, že si predstavenie našej prvej divadelnej scény zobrala poriadne k srdcu. „Toto je šikana absolútna, politická šikana, pretože zoberme si, koľko ľudí je na jednom predstavení. Toto je politický aktivizmus a šikana. Neviem, ako by sa páčilo pánovi Kostelnému, ktorého sa budem pýtať z očí do očí, ak by sa toto robilo jeho osobe,“ vyhlásila Šimkovičová.


Na koberček k ministerke by však nemal ísť len herec, ale aj riaditeľ SND Matej Drlička. Generálny tajomník služobného úradu ministerstva kultúry Lukáš Machala, ktorý nedávno šokoval výrokom o plochej zemi, sa na adresu národného divadla vyjadril, že provokuje a robí protivládne demonštrácie. „SND stále nejakým spôsobom provokuje, veď tam stále organizujú nejaké kvázi chartistické a protivládne demonštrácie, takže budeme sa pýtať pána generálneho riaditeľa Drličku, že či fakt už neprekročil tú hranicu, lebo toto je štátne divadlo, nie ich súkromné. My všetci platíme dane a my si jednoducho neželáme, aby takýmto spôsobom vstupovala politika do kultúry,“ citujú Machalu Aktuality.

Herec Ľuboš Kostelný sa ku kauze podľa Aktualít vyjadriť nechce. Začiatkom februára bol medzi viacerými hercami, ktorí Šimkovičovej odovzdali výzvu na jej odstúpenie, ktorú podpísalo viac ako 190 tisíc ľudí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu