Vlčiak v obci Gajary pohrýzol dve ženy a psa, majiteľke hrozí odňatie slobody až na jeden rok


Foto: Vlčiak v obci Gajary pohrýzol dve ženy a psa, majiteľke hrozí odňatie slobody až na jeden rok Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách vzniesol obvinenie voči  53-ročnej majiteľke psa za ublíženia na zdraví. Začiatkom januára sa po obci Gajary voľne pohyboval vlčiak, ktorý utiekol z dvora jedného z rodinných domov. Na ulici napadol počas venčenia na vôdzke upevneného maltézskeho psa.

Opakovaným útokom a hryzeniu sa majiteľka maltézskeho psa snažila zabrániť, v dôsledku čoho ju útočiaci pes pohryzol do oboch rúk a zlomil jej prst. Útok si všimla ďalšia žena, ktorá sa snažila napadnutej žene pomôcť, pričom aj ju vlčiak pohrýzol do oboch rúk.

Podľa polície útočiaci pes spôsobil obom poškodeným stredne vážne poranenia. Majiteľka nezabezpečením svojho vlčiaka porušila zákon, a tak sa dopustila trestného činu ublíženia na zdraví. V prípade preukázania viny pred súdom jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.    

„Apelujeme na majiteľov psov, aby dodržiavali všetky povinnosti, ktoré im vyplývajú zo zákonov a ďalších predpisov. Nikdy neviete, kedy sa môžete práve vy ocitnúť v ohrození života pri napadnutí zvieraťom, o ktorom je jeho majiteľ presvedčený, že je bezproblémový či mierumilovný a nikomu neublíži,“ pripomína hovorkyňa Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave Jana Šimunková. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu