VIDEO: Šperkárka Petra Toth obdarovala bratislavské študentky. Netradičný dar ich ochráni pred obťažovaním


Foto: VIDEO: Šperkárka Petra Toth obdarovala bratislavské študentky. Netradičný dar ich ochráni pred obťažovaním Foto: Petra Toth

Ekonomická univerzita v Bratislave v spolupráci s najznámejšou slovenskou šperkárkou a dizajnérkou Petrou Toth darovala k dnešnému Medzinárodnému dňu žien svojim študentkám netradičný darček. Tento špecifický kúsok vytvorila sama šperkárka, ktorá je tiež známa jej tradičnými slovenskými korunkami na tohtoročnom Svetovom pohári ženského lyžovania v Jasnej.

                                    ROZHOVOR S PETROU TOTH NÁJDEŠ TU.

V budove univerzity sa nachádza krabica plná píšťaliek, ktoré sú voľne k dispozícii všetkým zástupkyniam ženského pohlavia.

„Tento rok sme neurobili šperky oslavujúce ženy, pretože cítime, že je tu dôležitejšia téma, na ktorú chceme poukázať. Medializované aj nemedializované prípady obťažovaní či znásilňovaní nás prinútili sa zamyslieť, ako by náš ateliér vedel pomôcť,“ uviedla Petra Toth, ktorá predstavila ich nový projekt #Píšťalka.

Zameraný je na pomoc mladým ženám, aby každá, ktorá sa cíti v ohrození, mohla dať signál svojmu okoliu, že niečo nie je v poriadku. V pláne je dostať núdzové píšťalky do čo najviac škôl, kde budú bezplatne k dispozícii.


Druhý stojan s píšťalkami sa nachádza na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Postupne by však mali pribúdať na ďalších školách.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu