Obce Nová Dedinka a Bernolákovo získali nové miesta pre škôlkarov a školákov


Foto: Obce Nová Dedinka a Bernolákovo získali nové miesta pre škôlkarov a školákov Foto: Facebook/Bratislavský kraj

Obyvatelia obcí Nová Dedinka a Bernolákovo sa môžu tešiť z nových miest pre škôlkarov a školákov. Ako uvádza Bratislavský kraj, obce a mestá sa v danom kraji neustále rozvíjajú, v dôsledku čoho ročne pribudne 8-tisíc obyvateľov. Nárast cítia najmä materské a stredné školy, ktoré zápasia s nedostatočnými kapacitami.

Zo zrealizovaných analýz vyplýva, že v Bratislavskom kraji ešte donedávna chýbalo 360 kmeňových tried na základných školách. V materských školách dokonca až 2 500 tried. Vďaka podpore Európskej únie sa to však podarilo zmeniť.

„V Bruseli sme v roku 2021 vybojovali financie na zvýšenie kapacít základných škôl. Celkovo sme získali 63 miliónov, z ktorých sme podporili 26 projektov. Všetky sú hotové a vďaka tomu vzniklo 214 kmeňových tried,“ uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

„Rovnako sme úspešne otvorili aj tému dodatočnej podpory materských škôl, na ktoré bolo alokovaných 35 miliónov eur. Ku koncu minulého roku sa v kraji zrealizovalo 29 projektov materských škôl,“ dodal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu