Erotický salón v Sade Janka Kráľa bude nahradený bistrom pre všetkých


Foto: Erotický salón v Sade Janka Kráľa bude nahradený bistrom pre všetkých
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Bratislavskému magistrátu sa dlhodobo nepáčilo, že v najstaršom verejnom parku v Strednej Európe, ktorý je obľúbený na prechádzky a aktivity pre rodiny s deťmi, funguje erotický masážny salón. Keď mesto získalo budovu nočného klubu v Sade Janka Kráľa do svojho vlastníctva, rozhodlo sa vrátiť jej funkciu, dôstojnosť a najmä vrátiť ju ľuďom.

Komplexne sa obnovil modernistický exteriér, na ktorom v 80. rokoch pracoval aj architekt Ferdinand Konček. Opäť má priestor pôvodnú presklenú fasádu s výhľadom na park až po fontánu, ktorá bude opäť funkčná. Samospráva následne v transparentnej súťaži hľadala nájomcu, ktorý by zabezpečil v parku kvalitné a dostupné bistro, čo sa jej aj podarilo.

Ako píše primátor mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti, pri výbere sa nesústredili len na výšku nájmu, ale kľúčovou pri rozhodovaní bola kvalita a tiež to, aby si tu skutočne každý mohol dovoliť dať si niečo dobré. Podľa jeho slov od rána až do večera tu preto budú okrem štandardnej ponuky aj cenovo zvýhodnené produkty s fixnými cenami, ako napríklad espresso za euro alebo bábovka za skoro dve eurá. Nové bistro s názvom Ferdinand by sa malo otvoriť už v máji tohto roku. Nájomca aktuálne pracuje na interiéri prevádzky od kuchyne až po lampy.

„Keď v roku 1774 začali s budovaním Sadu Janka Kráľa, išlo o niečo výnimočné. Nielenže tvorili park, ktorý bol unikátny exotickými stromami, ale hlavne vytvorili vôbec prvý verejný park v Strednej Európe, ktorý bol pre všetkých. Je našou zodpovednosťou v tejto myšlienke pokračovať. Preto uprostred Sadu Janka Kráľa nebude viac erotický salón a preto nám záleží na tom, aby gastroprevádzka, ktorá tu bude fungovať, bola kvalitná a pre všetkých,“ napísal k projektu primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu