V doplňujúcich voľbách sa vyberali starostovia aj poslanci. Volilo sa aj v obci pri Malackách


Foto: V doplňujúcich voľbách sa vyberali starostovia aj poslanci. Volilo sa aj v obci pri Malackách Foto: Ilustračné foto/minv.sk

V osemnástich obciach po celom Slovensku sa v sobotu 10. februára konali doplňujúce komunálne voľby. Ľudia si vyberali nových starostov, poslancov alebo celé obecné zastupiteľstvo. Hlasovalo sa tam, kde riadne voľby pred dvoma rokmi nemali alebo sa z rôznych dôvodov museli zopakovať.

Riaditeľka odboru volieb Ministerstva vnútra SR Eva Chmelová vysvetlila, že doplňujúce voľby sa v obciach konajú spravidla dvakrát ročne. Najmä z dôvodu, že došlo k úmrtiu starostu, poslancov alebo v predchádzajúcich voľbách sa voľby v obciach nevykonali.

Portál spravy.rtvs.sk uviedol, že doplňujúce voľby boli pôvodne vyhlásené v dvadsiatich obciach, no v tých menších ako Starina v okrese Snina a Krná v okrese Poltár sa nenašiel nikto, kto by chcel kandidovať.

Starostu si volili aj v obci Plavecký Mikuláš v okrese Malacky. Podľa oficiálnych výsledkov dostupných na webe obce bola za starostku zvolená nezávislá kandidátka Emília Balúchová. Získala 348 hlasov, pričom volieb sa zúčastnilo 393 voličov, čo predstavuje 65,61 %.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu