Andrej Danko fúkal 15 hodín po nehode. Polícia opäť prehovorila o zrážke politika v Dúbravke


Foto: Andrej Danko fúkal 15 hodín po nehode. Polícia opäť prehovorila o zrážke politika v Dúbravke Foto: snímka z videa - Facebook/Slovenská národná strana

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave sa opäť vyjadrilo k nehode Andreja Danka na križovatke ulíc Saratovská a Repašského v Dúbravke. S podpredsedom Národnej rady sa mali policajti stretnúť až v piatok 12. januára o 14:30 hod., čo je 15 hodín po nehode. Vtedy mal Danko podstúpiť dyhovú skúšku, ktorá ukázala negatívny výsledok. 

️„Vo večerných hodinách dňa 12.01.2024 bolo Okresnou prokuratúrou v Bratislave IV začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia,“ napísalo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave k prípadu. Zároveň dodalo, že nemôže zverejňovať bližšie informácie, ktoré by mohli zmariť prebiehajúce vyšetrovanie.

K nehode sa vyjadril aj Daniel Lipšic

Koaliční politici vyčítajú prokurátorovi Danielovi Lipšicovi, že je špeciálnym prokurátorom aj napriek autonehode, pri ktorej zahynul chodec, a čelí podmienečnému odsúdeniu. Poukázali na to na obhajobu Dankovej nehody. 

Ako uvádza Denník N, Daniel Lipšic vyhlásil, že ak by niekto chcel nahliadnuť do znaleckých posudkov o jeho nehode z roku 2017, umožní mu to. Zároveň dodal, že po nehode on na rozdiel od Andreja Danka zostal na mieste, poskytol prvú pomoc a absolvoval dychovú skúšku aj odber krvi. Následne sa vzdal postu poslanca Národnej rady.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu