Bratislavský súd prepustil z väzby Adama Puškára obvineného v prípade vraždy Daniela Tupého


Foto: Bratislavský súd prepustil z väzby Adama Puškára obvineného v prípade vraždy Daniela Tupého Foto: koláž z fotiek - 24hod.sk/extra.cz

Bratislavský krajský súd rozhodol v stredu 10. januára o prepustení z väzby Adama Puškára, ktorý bol obžalovaný v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Sťažnosť od prokurátorky proti uzneseniu Mestského súdu Bratislava zamietol ako nedôvodnú.

„Senát odvolacieho súdu vychádzal pri rozhodovaní z toho, že v priebehu trestného konania nedochádza k zosilňovaniu dôvodnosti trestného stíhania voči obžalovanému, a preto sa ustálený dôvod väzby oslabuje,“ vyhlásil hovorca súdu.

Ako uviedol portál DenníkN, mestský súd predtým prijal kauciu vo výške 50-tisíc eur, obžalovaný musí tiež nosiť elektronický monitorovací náramok.

Daniel Tupý bol ako 21-ročný zavraždený v roku 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave, keď osemčlennú skupinu zozadu napadlo asi 15 ľudí. Študent Filozofickej fakulty Univerzity Komenského podľahol ôsmim bodným zraneniam. Jeho prípad nie je ani po 18 rokoch doriešený.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu