Zomrel legendárny spevák Dušan Grúň. Jeho víkendový status o modlitbách bol podvod


Foto: Zomrel legendárny spevák Dušan Grúň. Jeho víkendový status o modlitbách bol podvod Foto: FB Dušan Grúň

Autor viacerých nezabudnuteľných hitov, idol slovenskej populárnej hudby druhej polovice 20 storočia. Spevák Dušan Grúň opustil tento svet dnes v skorých ranných hodinách o 5.05.

Ako informuje portál Pluska, stalo sa tak „v bratislavskej nemocnici potom, čo ho hospitalizovali a uviedli ho do umelého spánku dňa 11.4.2024 - zlyhanie orgánov.“

Fanúšikov a fanúšičky legendárneho speváka vystrašil už víkendový status na Facebooku Dušana Grúňa, ktorým sa mal lúčiť so svetom. „Priatelia, modlite sa, prosím za mňa. Je so mnou zle, lúčim sa s Vami.“ Ako však neskôr vysvitlo, nešlo o slová známeho speváka. „Niekto napísal v mene Dušana na jeho profil, aby sa ľudia za neho modlili a že sa lúči so životom. Neviem presne, kto. Ale toto sa nerobí, veď ešte žije!“ Povedala ešte cez víkend pre portál Pluska spevákova manželka Majka Grúňová.

Spevák mal zdravotné problémy už v júli minulého roka, kedy zrušil svoje vystúpenia vo viacerých mestách a skončil v rukách lekárov. Dôvodom však malo byť „len“ vyčerpanie. Verejnosť ubezpečoval, že za jeho zlým zdravotným stavom nie je žiadne vážne ochorenie.


Dušan Grúň sa narodil v roku 1942 v Žiline. S hudbou začínal v 60. rokoch a spolupracoval aj s takými velikánmi ako Karol Duchoň, Karel Gott, či Waldemar Matuška. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby Nalej mi vína, Malvína; Plavovláska, Starý rodný dom, alebo Butterfly. V 90. rokoch vystupoval v populárnom televíznom hudobnom programe Repete.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu