Zrekonštruovaný bazén v Petržalke. Zaplávať si budete môcť od júna na Pankúchovej


Foto: Zrekonštruovaný bazén v Petržalke. Zaplávať si budete môcť od júna na Pankúchovej
Galéria: 3 fotky
Foto: FB Petržalka

Nedostatok plavární a bazénov trápi dlhé roky aktívnych milovníkov športu v hlavnom meste. Takmer pol miliónová Bratislava bola dlho odkázaná len na plaváreň na Pasienkoch, či v Iuvente, alebo na menšie bazény roztrúsené po meste.

Dobrou správou predovšetkým pre športujúcich Petržalčanov je, že zrekonštruovaný bazén na Pankúchovej ulici pre verejnosť otvorí svoje brány už v júni. Petržalská samospráva oznámila otvorenie bazéna, ktorý je súčasťou základnej školy na sociálnej sieti. „V rámci sanačných prác sa tiež podarilo odstrániť vážne statické poruchy, čo plánované výdavky, samozrejme, navýšilo. Na rad sa následne dostalo i pôvodné opotrebované vybavenia plavárne, vymenili sa skorodované prvky v bazénovej hale vrátane vzduchotechniky a bazén, ktoré získali aj nový antibakteriálny povrch - obklad a dlažbu. Celkovou rekonštrukciou prešli i sprchy, ktoré získali nový moderný šat. Výraznou opravou prešli aj rozvody studenej a teplej vody, kúrenia, elektroinštalácia a bazénová technológia“

Komplexná rekonštrukcia bazéna trvala 3 roky a nezabudli pri nej ani na zdravotne znevýhodnených športovcov. V súčasnosti prebieha testovacie napúšťanie nádrže a sledovanie funkčnosti bazéna. Kolaudáciu chcú stihnúť do júna. „Súčasťou plavárne je aj jej zázemie, šatne, spomínané sprchy a posilňovňa, kde bol vyhotovený nový povrch a sanita, v podobe vodovodných batérií. Vo všetkých priestoroch dotknutých rekonštrukciou boli vymenené aj osvetľovacie telesá za nové, úsporné s LED systémom. A v neposlednom rade, pri celkových opravách sme mysleli aj na imobilných návštevníkov, či plavcov s iným zdravotnými obmedzeniami a priestory plavárne sme prispôsobili aj ich potrebám,“ píše petržalská samospráva.

Ako sa o bazén podelia deti zo základnej školy a verejnosť? Počas vyučovania bude patriť žiakom a po ňom prídu na rad športové kluby, jednotlivci a všetci milovníci plávania.

Galéria: 3 fotky





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu