Nicholsonová píše lisť Huliakovej rastline: Môžeš byť rada, že sa do teba len vyfajčil. Poslanca čaká odvolávanie


Foto: Nicholsonová píše lisť Huliakovej rastline: Môžeš byť rada, že sa do teba len vyfajčil. Poslanca čaká odvolávanie Foto: Facebook/Lucia Ď. Nicholsonová, SNS

Lucia Ďuriš Nicholsonová pokračuje v otvorených listoch. Po ministerke Zuzane Dolinkovej (Hlas-SD) a Attilovi Véghovi si vzala na paškál poslanca a starostu Očovej Rudolfa Huliaka (SNS). List však nie je určený priamo poslancovi, ale rastline, do ktorej vydýchol cigaretový dym. Huliak tak urobil v súkromí svojej poslaneckej kancelárie aj napriek zákazu fajčiť v úradných budovách. Tvrdil, že jej CO2 pomáha rásť. Čo však nezmienil je, že sa v cigaretovom dyme CO2 nenachádza. 


„Ak platí, že parlamenty sú odrazom spoločnosti, tá slovenská je na tom veľmi zle. Ty si mala tú smolu, že si skončila na stole Huliaka. Keby sa niekedy súťažilo o najhoršie hovädo, mohol by byť najlepší. Najlepší Huliak z Očovej,“ píše Huliakovej rastline europoslankyňa, pričom niekoľkokrát zdôrazňuje, že sa do rastliny poslanec „vyfajčil“. 


Nicholsonová si tiež spomenula na nehodu Borisa Kollára vo vládnej limuzíne a to priamo počas lockdownu a zákaze vychádzania. Na bývalom predsedovi parlamentu nenechala ani nitku suchú.  „Pamätám si časy, keď na vrchole papalášizmu sedel Boris Kollár, ktorého limuzína havarovala počas lock-downu práve v momente, keď sa nejaká dáma snažila usadiť k jeho nohám. Potrebovala ísť do lekárne a BK jej pomohol. My sme krajina gentlemanov, milá rastlinka. Najviac ich máme v parlamente,“ vraví.

Bývalá členka SaS tvrdí, že papalášizmus vyčítali aj jej. „Dovolila som si priniesť do kancelárie malého Kuba, ktorého som dojčila. Tie tety, ktoré mi nadávali do šľapiek s pankhartom, teraz volia huliakov,“ tvrdí Nicholsonová. V závere listu uvádza, že rastlina môže byť rada, že sa do nej Huliak „len vyfajčil“.

Fajčenie Rudolfa Huliaka v kancelárii, kde platí zákaz, ho nakoniec môže stáť funkciu. Opozičná SaS oznámila, že sa šéfa výboru pre životné prostredie pokúsi odvolať. Poslanec Alojz Hlina nevidí dôvod, aby mal Huliak výnimku z predpisov a nariadení, ktoré platia pre každého a súčasne mu prekážajú Huliakove výroky o súkromnej kancelárii v parlamente. „Príde mi to ako ďalšia absurdita, ako je možné, že niekto disponuje súkromnými kanceláriami vo verejnej budove,“ uviedol Hlina. Opozícii tiež prekáža to, ako Huliak vedie výbor NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Pripomína „schôdzu holubárov alebo hráčov mariášu,“ uzavrel Alojz Hlina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu