Z Vrakune do Ružinova na bicykli? Nová cyklotrasa by mala pribudnúť ešte tento rok


Foto: Z Vrakune do Ružinova na bicykli? Nová cyklotrasa by mala pribudnúť ešte tento rok Foto: Bratislavský kraj

Nová trasa pre cyklistov by mala viesť popri Vrakunskej ceste. Zdieľaný chodník určite využijú aj chodci, ktorí tak už nebudú odkázaní na krajnicu frekventovanej vozovky. Podľa podkladov, ktoré magistrát zverejnil vo vestníku verejného obstarávania, bude šírka chodníka 2,5 metra, na stiesnených úsekoch o pol metra menej. Pozdĺž cyklotrasy, ktorú postavia po oboch stranách cesty, sa plánuje aj výstavba verejného osvetlenia.

Ako však upozorňuje združenie Cyklokoalícia, aktuálne obstarávanie sa týka len časti cyklotrasy vo Vrakuni. „V príprave je však aj pokračovanie na ružinovskej strane, kde sa aktuálne pripravuje dokumentácia pre územné rozhodnutie. Výstavba vrakunského úseku by mala prebehnúť tento rok,“ píše Cyklokoalícia.

Zdroj: Cyklokoalícia



Združenie zároveň upozornilo na problémové miesta projektu. Je ním napríklad prejazd cez vedľajšiu účelovú komunikáciu, ktorý na cyklistov nemyslí. „V projekte je navrhnutý priechod pre chodcov a cyklisti sú nabádaní k zosadnutiu z bicykla. Vhodnejšie riešenie by bolo vytvorenie priebežného chodníka s tým, že vodiči vychádzajúci na hlavnú cestu by dávali presnosť nielen chodcov ale aj cyklistom.“

Zdroj: Cyklokoalícia


Okrem novej cyklotrasy mesto aktuálne informuje o oprave cyklochodníka vo Vlčom hrdle, ktorá potrvá do 26. apríla. A stavať by sa mala aj nová cyklotrasa z Vrakune do Mosta pri Bratislave.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu