Električky už jazdia po Špitálskej ulici, trať sa dočkala kompletnej rekonštrukcie koľají


Foto: Električky už jazdia po Špitálskej ulici,  trať sa dočkala kompletnej rekonštrukcie koľají Foto: Mesto Bratislava

Premávka električiek na Špitálskej ulici je už od dnes, 21. 12., spustená. Cestujúci v Bratislave sa môžu tešiť. Trať električiek prešla kompletnou opravou. Práce ukončili bezpečnostnou skúškou a z technického hľadiska je trať podľa odborníkov spôsobilá na prevádzku. 

„Som rád, že električka bude Špitálskou ulicou jazdiť ešte pred začiatkom vianočných sviatkov. Touto cestou by som rád poďakoval všetkým zainteresovaným, že stavba bola dovedená do úspešného konca,“ povedal primátor Ivo Nesrovnal. 



„Kvalita trate je jedným z parametrov vplývajúcich nielen na komfort prepravy, ale aj enviromentálneho zaťaženia okolia. Ceníme si súčinnosť s hlavným mestom, že toto úsilie podporuje vyčlenením prostriedkov na opravu s následným vplyvom na atraktivitu verejnej dopravy a života v meste,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a.s. Milan Urban.

Celková dĺžka opravovanej trate je 1 466 metrov. Vrámci opravy boli zabudované 3 nové koľajové výhybky a jedna koľajová križovatka v úseku od zastávky na Kamennom námestí po odbočovacie výhybky na Americké námestie. Trať je zabezpečená protizvukovými a antivybračnými opatreniami. 

Nástupný ostrovček na Mariánskej ulici v smere na Americké námestie zostal v pôvodnej polohe. Jeho rozmery sa však zmenili. Predĺžili ho na 65 metrov a jeho šírka je 2,45 metra. Okrem toho tu pribudol bezbariérový priechod pre peších. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Bratislava