Kovačič Hanzelová si dáva pauzu s Rozhovormi ZHK, pred mesiacom ju v Bratislave napadol neznámy muž


Foto: Kovačič Hanzelová si dáva pauzu s Rozhovormi ZHK, pred mesiacom ju v Bratislave napadol neznámy muž Foto: snímka z Instagram/zuzanahanzelova

Novinárka z denníka SME Zuzana Kovačič Hanzelová oznámila, že na istý čas končí s politickými rozhovormi v rámci jej Rozhovorov ZKH. Dôvodom sú neustále útoky, ktorými ako novinárka a žena musí čeliť, čo pred mesiacom vyústilo aj do fyzického útoku. Urážky jej chodia pravidelne na sociálne siete, emaily a dokonca aj vo forme listov do redakcie. 

Zo slovných útokov to prešlo aj do fyzického napadnutia

Zuzana Kovačič Hanzelová priznala, že aj keď mala s niektorými politikmi iné názory, v minulosti vedeli vždy slušne komunikovať. To sa podľa nej za posledné roky veľmi zmenilo a všetko presahuje hranicu kritiky za jej prácu. Tvrdí, že útoky cielia na jej identitu, osobný život a reputáciu, zároveň sú zámerne ponižujúce, klamlivé, nechutné a nedá sa proti nim brániť.

„V tejto atmosfére ma pred mesiacom napadol ráno na ulici neznámy muž. Zozadu ku mne pribehol, zdrapil ma za vlasy a kmásal mi hlavou a potom ušiel. Bol to psychicky chorý človek, ale v kontexte znevažujúcich útokov ma to zasiahlo,“ opísala situáciu novinárka. Dodala, že nechce vyvolať ľútosť, ale vysvetliť svoje rozhodnutie na čas sa stiahnuť z politických rozhovorov a debát.

Hanzelová priznala, že verejný priestor sa pre ňu stal neznesiteľným. Potrebuje nabrať nové sily, a sama nevie, koľko času to zaberie. Zatiaľ má v pláne pracovať na podcastovej sérii o prezidentoch a o období mečiarizmu. Svojich čitateľov prosí, aby boli pozorní voči útokom na novinárov, novinárky, odborníkov a odborníčky či iných ľudí. Zdôrazňuje, že ak verejný priestor bude neznesiteľné miesto, zostanú v ňom len neznesiteľní ľudia.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu