VIDEO: Pozrite sa, ako postupuje výstavba novej bežeckej dráhy pre Spojenú školu v Karlovej Vsi


Foto: VIDEO: Pozrite sa, ako postupuje výstavba novej bežeckej dráhy pre Spojenú školu v Karlovej Vsi Foto: Mestská časť Karlova Ves

V súčasnosti sa v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves už naplno pracuje na výstavbe bežeckej dráhy pre študentov Spojenej školy na Tilgnerovej ulici. Táto moderná trať bude treťou veľkou investíciou do športového areálu pre Spojenú školu. V minulosti sa v jej okolí vybudovali dve multifunkčné ihriská, z nich jedno veľkorozmerné.

Areál novej bežeckej dráhy bude prístupný nielen pre žiakov školy, ale aj pre športujúcu verejnosť a obyvateľov Karlovej Vsi. „Verím, že aj nová bežecká dráha v spodnej časti Karlovej Vsi bude rovnako intenzívne využívaná, ako sa využíva moderná bežecká dráha, ktorú sme vybudovali na Majerníkovej na Dlhých dieloch,“ vyhlásil vicestarosta mestskej časti Branislav Záhradník.

Atletická bežecká dráha bude merať v dĺžke 150 metrov a šprintérska rovinka 80 metrov. Bude mať umelý polyuretánový priepustný povrch s certifikátom IAAF. Táto dráha sa bude môcť denne využívať na ľahké atletické disciplíny vďaka jej modernému bezpečnému tartanovému povrchu. Výstavbou sa rovnako zvýši atraktivita školského dvora vo verejne prístupnom športovom areáli.


Mestská časť Karlova Ves vyčlenila do tejto investície financie z vlastného rozpočtu a podporilo ju aj hlavné mesto vo forme grantu v rámci dotačného Podprogramu 4 na podporu investícií do športovej infraštruktúry v hlavnom meste SR Bratislave pre rok 2023.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu