Muž so zákazom riadiť motorové vozidlo dnes utekal policajtom, ohrozoval autá i chodcov


Foto: Muž so zákazom riadiť motorové vozidlo dnes utekal policajtom, ohrozoval autá i chodcov Foto: ilustračná

Počas bežnej kontroly cestnej premávky v Bratislave na Prievozskej ulici prekvapilo policajtov vozidlo Škoda Octavia, ktorému z ľavého predného blatníka visel plast. Policajti sa rozhodli predpísaným spôsobom vodiča zastaviť a na nedostatok upozorniť. Vodič však na svetelné a zvukové vyzvanie nereagoval a nebezpečnou a bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky naďalej.  

„Vodič počas svojej jazdy cez Karaďžičovu, Bazovú, Koceľovú, Svätoplukovú, Páričkovú, Niťovú, Kvačalovú, Kulíškovú a Pavlovovú opakovane porušil ustanovenia zákona o cestnej premávke. Počas jazdy po chodníku v protismere na Páričkovej ulici dokonca ohrozoval život a zdravie chodcov! Na Pavlovovej ulici nakoniec narazil do jedného zo zaparkovaných motorových vozidiel zn. Toyota Auris a do brány garáže. Vodič nakoniec z vozidla vybehol a začal utekať pred policajtmi smerom na Revúcku ulicu,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave, Lucia Mihalíková.

Policajti ho napokon zadržali aj napriek jeho snahe a podrobili ho dychovej skúške. Alkohol v dychu vodiča nenamerali. Keďže sa vodič nevedel preukázať dokladmi, policajti ho odviedli na príslušnú policajnú stanicu. V databáze zistili, že vodič mal už trikrát súdom stanovený zákaz riadiť motorové vozidlo. Posledný zákaz platí až do roku 2021. 44-ročný Branislav V. z okresu Senec bol obvinený z marenia úradného rozhodnutia. Hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky. 

Pozrite si jeho jazdu vo videu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava