Na Obchodnej ulici našla polícia vrecká s bielou kryštalickou látkou, mali patriť Američanke


Foto: Na Obchodnej ulici našla polícia vrecká s bielou kryštalickou látkou, mali patriť Američanke Foto: Finančná správa

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Bratislava spolupracovali v uplynulých dňoch s kolegami z Policajného zboru počas akcie, kedy spoločne kontrolovali podniky na Obchodnej ulici v centre Bratislavy.

Najskôr kontrolovali nákupy s cieľom zistiť, či prevádzka plní zákonné povinnosti a vydáva zákazníkom pokladničné doklady. Niektoré prevádzky to podcenili a príslušníci preto museli vydať pokutu na mieste vo výške tisíc eur. Keďže išlo o opakované porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice, na 26 hodín vydali tiež zákaz predaja a služieb.

Vrecká s neznámou kryštalickou látkou

Do kontrolnej akcie bol nasadený aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie omamných psychotropných látok. Ten pozitívne označil otvorenú dámsku kabelku, ktorá sa nachádzala pri 24-ročnej Američanke, ktorá priznala, že to je jej taška. Cudzinka uviedla, že sa v nej nič nenachádza, keď sa jej obsah vyložil na stôl, v peňaženke sa našla sklenená dóza.


Tá obsahovala vrecká s neznámym obsahom bielej kryštalickej látky. Nakoľko vzniklo podozrenie na prítomnosť omamných psychotropných látok, príslušníci polície zobrali ženu spolu s neznámou kryštalickou látkou na ďalšie procesné úkony.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu