Novým ministrom športu sa stal Bratislavčan Dušan Keketi. Jeho otec bol známy futbalista


Foto: Novým ministrom športu sa stal Bratislavčan Dušan Keketi. Jeho otec bol známy futbalista Foto: Facebook/Milan Lenčéš

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes vymenovala nového ministra cestovného ruchu a športu. Stal sa ním Dušan Keketi. Rezort vznikne od 1. februára tohto roku.

Vznik ministerstva schválili poslanci Národnej rady Slovenskej republiky. Podľa Andreja Danka bude jediným rezortom schopným priniesť Slovensku obrovské finančné príjmy. Túto informáciu zdieľal na sociálnej sieti. „Športovci majú svoj rezort a ľudia z cestovného ruchu prostredníctvom neho tých, ktorí im budú načúvať,“ napísal Danko.

Zároveň zdôraznil, že investície do športu v spojení s cestovným ruchom dokážu vytvárať významné príjmy pre štátny rozpočet. „Toto ministerstvo bude jediné, ktoré dokáže Slovensku priniesť obrovské finančné prostriedky,“ dodal.



Otec bol známy futbalista

Keketi doteraz pracoval ako splnomocnenec vlády pre cestovný ruch a šport. Predtým pôsobil na poste generálneho riaditeľa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave či ako predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ Letiska Sliač. Istý čas bol aj predsedom Rady banky a generálnym riaditeľom Eximbanky.

Jeho meno je Trnavčanom známe najmä vďaka otcovi, ktorý strávil v Spartaku Trnava značnú časť futbalovej kariéry. Dušan Keketi starší bol brankár, česko-slovenský reprezentant, držiteľ bronzovej medaily z majstrovstiev Európy v roku 1980 a majster Európy do 23 rokov z roku 1972. V Spartaku neskôr pôsobil aj ako prezident klubu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu