Polícia zasahovala počas štvrtka pri 17 nehodách spôsobených silným nárazovým vetrom


Foto: Polícia zasahovala počas štvrtka pri 17 nehodách spôsobených silným nárazovým vetrom Foto: pixabay.com

Polícia zaznamenala počas štvrtka 25. januára na linke 158 celkovo 27 volaní, ktoré sa týkali udalostí spôsobených silným nárazovým vetrom. Dokopy 17 udalostí sa týkalo obmedzení v cestnej premávke, napríklad prevrátené nákladné motorové vozidlá na diaľniciach, strhnutý billboard ktorý následne spôsobil obmedzenia na ceste v blízkosti Zlatých pieskov v Bratislave.

Policajti zasahovali aj pri prevrátenom dopravnom značení na Medenej ulici a jeho pádu na zaparkované motorové vozidlo, ktoré viditeľne poškodilo. Na Jasovskej ulici došlo k pádu časti stromu na zaparkované auto, ktoré tiež zostalo poškodené.

Silný vietor rozbil podľa polície aj sklo na zastávke MHD v Ružinove či rozpohyboval nezabezpečené smetné nádoby, ktoré poškodili v blízkosti zaparkované vozidlo. Pomáhalo sa aj pri páde väčšieho kusu plechu zo strechy obytného domu, ako aj pád stavebného materiálu zo stavby v mestskej časti Petržalka.


️Podľa krajskej polície vietor nespôsobil žiadne značné škody na majetku alebo zranenia u obyvateľov. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave spolu s Ministerstvom vnútra SR odporúčajú tieto opatrenia počas silného nárazového vetra, ktorý v súčasnosti trápi západné Slovensko.

Tieto odporúčania sú: 

  • pred príchodom vetra doma vykonať preventívne opatrenia – pozatvárať a zaistiť okná a dvere, na záhrade, terase či balkóne upevniť predmety, ktoré by pod vplyvom vetra mohli spadnúť a ohroziť okolie,
  •   zdržiavať sa v bezpečných objektoch a vyhýbať sa skrýšam pod stromami a nestabilným prístreškom,
  • ak je to možné, obmedziť vedenie motorových vozidiel ,
  •   vyhnúť sa pohybu po horách a prechádzkam v lese a v parkoch,
  •   vyhýbať sa kontaktu so spadnutými elektrickými stĺpmi a drôtmi, pokiaľ auto zasiahne strom či konár, kontaktovať tiesňovú linku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu