Poznáte ľudí, ktorí žijú v Hoteli Flóra na Zlatých pieskoch? Riskujú tam život, budova sa bude búrať


Foto: Poznáte ľudí, ktorí žijú v Hoteli Flóra na Zlatých pieskoch? Riskujú tam život, budova sa bude búrať
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Mestská polícia Bratislava

Hotel Flóra začali búrať, jeho areál bude následne využitý na iné účely. Mestské policajtky a policajti počas preventívno-bezpečnostnej akcie kontrolovali všetky jeho priestory, aby sa uistili, že v ňom neprebývajú žiadne osoby. Išlo už o druhú kontrolu priestorov opustenej budovy v areáli Zlatých pieskov.

Počas prvej, ktorá bola v roku 2022, v hoteli našli 20 ľudí bez domova, z toho dve tehotné ženy. Polícia z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie našla pri druhej kontrole niekoľko obalov z potravín, ale aj použité injekčné striekačky. 

„Ak viete o ľuďoch, ktorí sa napríklad v dôsledku nepriaznivej životnej situácie ocitli na ulici, našli útočisko v niektorej z opustených budov a potrebujú pomoc, neváhajte nás o tom informovať prostredníctvom našej nepretržite fungujúcej linky 159,“ pripomína Mestská polícia Bratislava na sociálnej sieti

Zároveň zdôraznila, že opustené a spustnuté objekty sú v zlom technickom stave a okrem toho, že v nich cudzie osoby prebývajú neoprávnene, riskujú tam najmä svoje životy a zdravie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu