Premiér Fico je po operácii. Informácie o jeho zdravotnom stave sú rozporuplné. Zasadá mimoriadna Bezpečnostná rada


Foto: Premiér Fico je po operácii. Informácie o jeho zdravotnom stave sú rozporuplné. Zasadá mimoriadna Bezpečnostná rada Foto: TV JOJ

Premiéra Roberta Fica po včerajšom atentáte v Handlovej previezli do nemocnice v Banskej Bystrici, kde sa podrobil náročnej operácii. Informácie o jeho súčasnom zdravotnom stave sa rôznia. Podľa niektorých zdrojov je v ohrození života, iné informujú o tom, že komunikuje a operácia dopadla úspešne.

„​Predseda vlády SR Robert Fico je po niekoľkohodinovej náročnej operácii stále v ohrození života,“ uvádza TV Markíza. Televízii to mal potvrdiť zdroj z vnútra nemocnice.

Aktuálne sa k zdravotnému stavu premiéra vyjadril minister obrany Róbert Kaliňák. „V tejto chvíli prebiehajú ďalšie úkony, ktoré majú smerovať k zlepšeniu jeho stavu,“ povedal minister obrany v banskobystrickej nemocnici. Ficov stav je podľa Kaliňáka stále veľmi vážny, ale lekárom sa ho podarilo stabilizovať.

Naopak, minister životného prostredia Tomáš Taraba sa včera pred polnocou pre BBC vyjadril, že operácia predsedu vlády dopadla úspešne a Fico nie je v ohrození života.

Štátny tajomník Tarabovho ministerstva Filip Kuffa ráno o zdravotnom stave premiéra na sociálnej sieti uviedol, že „podľa aktuálnych informácií, je premiér Róbert Fico v stabilizovanom stave.“


Operácia predsedu vlády trvala niekoľko hodín. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková včera večer priamo v nemocnici v Banskej Bystrici povedala, že „Robert Fico stále bojuje o život.“ Ako kritický opísal stav premiéra na večernej tlačovej konferencii aj minister obrany Róbert Kaliňák. Riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam Lapuníková dodala, že Robert Fico utrpel mnohopočetné zranenia a na operačnej sále bol päť hodín. Operovali ho dva tímy.

V najbližších hodinách sa k zdravotnému stavu premiéra očakáva tlačová konferencia, kde by mali zaznieť bližšie detaily.

O 11.00 bude rokovať bezpečnostná rada štátu a rokovať by dnes mala aj vláda.


Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: