Polícia zadržala v pondelok 3 vodičov, ktorí šoférovali aj napriek úradnému zákazu, hrozí im väzenie


Foto: Polícia zadržala v pondelok 3 vodičov, ktorí šoférovali aj napriek úradnému zákazu, hrozí im väzenie Foto: Ilustračná

V priebiehu pondelka, 21. mája, zaznamenali jazdu až troch vodičov, ktorí viedli vozidlo aj napriek uloženému zákazu. Polícia upozorňuje vodičov, že takéto marenie úradného rozhodnutia im hrozí vňzenie až na dva roky.

Prvého takéhoto vodiča zadržala hliadka mýtnej polície v popopludňajších hodinách uplynulého pondelka na ceste I/62 pri Senci. 43-ročný Robert z okr. Galanta, vodič Škody Fabia, sa počas kontroly nevedel preukázať vodičským oprávnením. Nálsednou lustráciou v záznamoch hliadka zistila, že mu na 12 mesiacov udelili zákaz viesť motorové vozidlo. Ten mu uplynie v septembri tohto roka.

Ďalšieho vodiča kontrolovali policajti diaľničného odelenia PZ v Malackách krátko po 14:00 v obci Zohor. 33-ročný Jaroslav z okr. Malacky sa rovnako dopustil marenia úradného rozhodnutia, keď šoféroval auto zn. Škoda Felicia. 33-ročnému mužovi udelil Okresný dopravný inšpektorát v Malackách zákaz viesť vozidlo až na 60 mesiacov.


Tretieho nezodpovedného vodiča zadržali v Malackách večer, okolo 22:00. Autom zn. Škoda Felicia prechádzal po Pezinskej ulici. 24-ročný Marián z okr. Malacky mal v tom čase zákaz viesť motorové vozidlo na 24 mesiacov. Platnosť zákazu by uplynula už 10. júna 2018.

Mužom teraz hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

„Nezodpovední vodiči boli na základe zistených skutočností na mieste v súlade so zákonom obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní na príslušné policajné oddelenia. Po vykonaní všetkých potrebných úkonov a vznesení obvinenia z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, boli umiestnení v cele policajného zaistenia. Realizovaní budú v tzv. „super rýchlom konaní“,“ informovala Lucia Mihalíková, hovorkzňa KR PZ Bratislava. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava