62-ročný Ján čelí obvineniu z neoprávneného nakladania s odpadom, hrozí mu väzenie na 3 až 8 rokov


Foto: 62-ročný Ján čelí obvineniu z neoprávneného nakladania s odpadom, hrozí mu väzenie na 3 až 8 rokov
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Bratislava

62-ročný Ján P. z Bratislavy čelí obvineniu z nelegálneho nakladania s odpadmi. Na základe vyšetrovania polícia zistila, že mal na Jegenešskej ulici v Podunajských Biskupiciach vytvoriť nelegálnu skládku s odpadom a toto miesto na vývoz odpadu sprístupniť aj ďalším subjektom.

„Obvinený mal podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania na Jegenešskej ulici v Podunajských Biskupiciach nakladať s odpadom v rozpore so všeobecne záväzným právnym predpisom na úseku odpadového hospodárstva,“ informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Už od roku 2009 mal na tieto pozemky dovážať rôzne druhy odpadu, predovšetkým výkopovú zeminu a kamenivo, stavebný odpad a zmiešaný odpad z demolácií. Okrem toho mal na skládku voziť aj rôzny bioodpad a dokonca autovraky. Skládku okrem neho využívali aj ďalšie osoby, ktorým to mal umožniť.


[photo]651[photo]

Skládka tak fungovala bez príslušného povolenia orgánu štátnej správy. Neoprávneným nakladaním s odpadmi vznikla škoda, ktorá bola vyčíslená na viac ako 297 000 eur bez DPH.

Zatiaľ je obvinený stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny hrozí 62-ročnému mužovi väzenie na 3 až 8 rokov. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava