Marek Maďarič podal demisiu, v strane ostáva, no funkciu ministra po vražde novinára skladá


Foto: Marek Maďarič podal demisiu,  v strane ostáva, no funkciu ministra po vražde novinára skladá Foto: ilustračná

Minister Kultúry SR Marek Maďarič dnes na tlačovej konferencii oznámil svoju demisiu, ktorú už podal aj predsedovi vlády, Robertovi Ficovi. K tomuto rozhodnutiu ho priviedli aj okolnosti uplynulých dní, týkajúce sa úmrtia novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky.

„Mňa ako ministra kultúry bez ohľadu na motív samotná vražda novinára stavia pred viaceré vážne otázky, ktoré sa jednak týkajú samotných médií a stavia ma aj pred samotný fakt vraždy novinára. Pretože z vecného hľadiska iste chápete, že z vlády najbližšie k médiám má práve ministerstvo kultúry. Po tom čo sa stalo si neviem predstaviť, že budem len tak pokojne sedieť v kresle ministra,“ vyjadril sa v úvode tlačovej konferencie.

Marek Maďarič pred nejakým časom opustil aj vedenie strany SMER-SD. Aj napriek tomu v strane ostáva. Jeho odchod sa zatiaľ týka len postu ministra kultúry, naďalej ostáva poslancom. Maďarič zdôraznil, že jeho rozhodnutie odísť z postu ministra je osobné a o odstúpené iných členov strany SMER z funkcií nevie.   



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo kultúry SR