Vozia nás načierno?! Policajti si posvietili na bratislavských taxikárov, často chýbali doklady


Foto: Vozia nás načierno?! Policajti si posvietili na bratislavských taxikárov, často chýbali doklady Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Chýbajúce doklady na premávku a vedenie vozidla? Viacerí bratislavskí taxikári si s tým, že ľudí vozia bez potrebných dokladov, evidentne ťažkú hlavu nerobia.

Aspoň to je záverom policajnej akcie, ktorá sa dnes v hlavnom meste zamerala na vodičov taxislužieb. Policajti sa taxíky vybrali skontrolovať na Bajkalskú ulicu a Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu, a veru, možno by si nejeden zákazník po skončení prehliadky povedal, že do takého auta radšej nesadne. Okrem chýbajúcich dokladov sa taxikári dopustili aj ďalších prehreškov.

„Nesprávne označenie vozidla taxislužby, absentovali preukazy vodiča taxislužby,“ uvádza polícia. Za hodinu muži zákona zaevidovali 11 priestupkov, ktoré vyriešili blokovou pokutou. Kontrol by sa pritom nesvedomití taxikári mali obávať aj v budúcnosti. „Na základe zistení upozorňujeme vodičov taxislužieb, že v kontrolách budeme aj naďalej pokračovať,“ avizuje policajný zbor.

Aké doklady taxikári potrebujú?

Základným dokumentom je osvedčenie vozidla taxislužby. Podľa zákona o cestnej doprave, ak sa ním vodič nevie preukázať, tak sa dopustí priestupku. Zákon tento prehrešok ohodnotil až na maximálne 500-eurovú pokutu.

Takisto je však dôležitá kópia koncesie, alebo preukaz vodiča, ktorý by mal mať každý taxikár umiestnený na viditeľnom mieste tak, aby si ho mohol cestujúci preštudovať. V takom prípade taxikár riskuje pokutu do 200 eur.


Ak taxikárovi chýba osvedčenie vodiča, môže dostať až 1000-eurovú blokovú pokutu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu