Nicholsonová sa obula do ministerky Dolinkovej: Máte dokonalé zuby. To asi nebudú štátne, že?


Foto: Nicholsonová sa obula do ministerky Dolinkovej: Máte dokonalé zuby. To asi nebudú štátne, že? Foto: Facebook/Zuzana Dolinková

Po zápasníkovi Attilovi Véghovi sa europoslankyňa a bývalá členka SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová pustila do ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). V statuse, ktorý zverejnila na sociálnej sieti, ju najnovšie kritizuje pre zrušený zubný benefit. 


„Vážená ministerka Dolinková, milá Zuzana, máte dokonalý chrup. Biele zuby. Silné. To asi nebudú štátne, čo? Vidno, že sa o ne staráte. Tipujem, že používate dentálnu niť a chodíte na dentálnu hygienu. K zubárovi. Drahé to je jak prasa. Aj ja som bola párkrát. V Bruseli,“ píše v úvode otvoreného listu.

Nicholsonová ďalej hovorí o svojej skúsenosti z Bruselu. Tvrdí, že bežné úkony zubárov tam sú hradené poisťovňami. Ceny sú síce podobné ako na Slovensku, ale 70 % majú belgické poisťovne preplatiť s tým, že podobne ako u nás, musíte chodiť na pravidelné prehliadky. „To sa volá prevencia, pani ministerka, možno ste o tom už čítali. A tak má veľa Belgičaniek chrup ako vy a nie sú to ministerky, ani instagramové modelky,“ tvrdí europoslankyňa a ďalej tvrdí, že Slováci v rámci kvality zubov patria medzi tie najhoršie v EÚ.

„Bežní Slováci si budú musieť brať spotrebné úvery tak, ako si ich berú zlatokopky na umelé prsia. Akurát, že tie zuby ľudia fakt potrebujú. Na žuvanie potravín, ktoré ste zlacnili. Naháňate prachy, čo? Bojíte sa, že nám stopnú eurofondy na Plán obnovy a vy nebudete mať čím zaštopľovať tú čiernu dieru na verejné peniaze, ktorú voláte zdravotníctvo. Tak pokojne ľuďom zoberiete aj tie posledné zuby. Pekne, pani sociálna demokratka s hollywoodskym úsmevom,“ uzatvára Nicholsonová. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu