Od polovice marca budú vlakové výluky na trase Bratislava-Vajnory a Bernolákovo


Foto: Od polovice marca budú vlakové výluky na trase Bratislava-Vajnory a Bernolákovo Foto: Bratislavský samosprávny kraj

V dňoch od 11. do 22. marca čakajú cestujúcich v úseku medzi Bratislavou-Vajnory a Bernolákovom obmedzenia vlakovej dopravy. Dôvodom je úprava trakčného vedenia, ktoré je nevyhnutnou súčasťou rozširovania diaľnice D1 Bratislava-Triblavina. Pre práce sa tak doprava obmedzí v dvoch fázach.

Od 11. do 15. marca v čase od 7:30 do 16:00 hod. budú vlaky v úseku Bratislava-Vajnory až Bernolákovo premávať iba po prvej traťovej koľaji. Nasledujúci týždeň, teda od 18. do 22. marca, sa situácia obráti a všetky vlaky budú v rovnakom časovom intervale využívať druhú traťovú koľaj. Podľa Železničnej spoločnosti Slovensko toto opatrenie spôsobí zmenu rozvrhu a možné meškanie.

Výrazný vplyv pocítia najmä cestujúci využívajúci linku S65 Bratislava-Nové Mesto až Senec, kde počas výluky budú vybrané posilové vlaky na tomto spoji odrieknuté bez náhrady. Pasažieri si tak musia hľadať iné spôsoby dopravy alebo prispôsobiť sa obmedzenému počtu spojov.

Ako uviedol bratislavský kraj, tieto dočasné opatrenia sú kľúčové pre zabezpečenie dlhodobej udržateľnosti a bezpečnosti dopravnej infraštruktúry. Hoci obmedzenia prinášajú výzvy pre cestujúcich, sú nevyhnutným krokom k modernizácii a rozširovaniu dopravnej siete.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu