Ktorá fotka bratislavskej MHD vyhrala titul najlepšej za rok 2023?


Foto: Ktorá fotka bratislavskej MHD vyhrala titul najlepšej za rok 2023? Foto: imhd.sk

Bratislavčania mohli hlasovať za najkrajšiu fotografiu MHD za rok 2023, ktorú už pravidelne organizuje imhd.sk. Do hodnotenia poslali fotografi, stáli spolupracovníci, občasní prispievatelia či návštevníci diskusií dokopy 3-tisíc fotiek.

Spomedzi nich administrátori sekcie vytvorili výber, z ktorého tím imhd.sk vybral 10 najlepších. Z týchto finálnych fotiek zvolili cestujúci v rámci ankety tri najlepšie. Hlasovať mohli od 13. do 20. januára 2024, dokopy hlasovalo 580 ľudí.

3. miesto 

Bronzová priečka patrí fotografii električky K2S #7103, ktorá ide po jemne zasneženej Karlovej Vsi. Túto električku ste mohli na Dúbravsko-karloveskej radiále vidieť v minulom roku iba trikrát, preto je aj tak výnimočná. Fotografia sa páčila 8 percentám hlasujúcich, vďaka čomu sa umiestnila na treťom mieste. Autorom snímky je Tragáčik.


Zdroj: imhd.sk/Tragáčik

2. miesto

Fotografia, ktorá sa dostala na druhé miesto zachytáva trolejbus Škoda 15 TrM #6635 na nočnej linke N72 počas prestávky na obratisku Čiližská. Za posledné roky premávali tieto trolejbusy len v nočných hodinách. V roku 2023 išli vôbec poslednýkrát, v novembri boli vyradené z prevádzky. Fotografia od autora Lurny zaujala celkovo 12 percent hlasujúcich.


Zdroj: imhd.sk/Lurny

1. miesto

Víťazná fotka zobrazuje súpravu električiek T6A5 #7907+7908 na Tomášikovej ulici v rannom čase, kedy je obloha zafarbené rôznymi odtieňmi žltej a modrej. O túto snímku sa postaral autor Tootti, ktorý vyhral už aj v minuloročnej ankete. Fotka získala až 52 percent hlasov a tým sa stala sa víťazom ankety Fotka roka 2023 v bratislavskej sekcii na stránke imhd.sk.

Zdroj: imhd.sk/Tootti



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu