Ružinovčanom prekážajú otravní predajcovia. Pokojné víkendy im narúšajú hlučné amplióny


Foto: Ružinovčanom prekážajú otravní predajcovia. Pokojné víkendy im narúšajú hlučné amplióny Foto: FreeImages

Obyvatelia Ružinova riešia kuriózny problém. Ich pokojné víkendy narušujú rôzni predajcovia, ktorí používajú na autách amplióny. Raz vykupujú starožitnosti, inokedy ponúkajú zemiaky. Spoločným problémom je hlučná reklama.

V jednej zo skupín na sociálnych sieťach, ktorá sa týka Ružinova, preto vznikla zaujímavá anketa. Celkovo sa do nej zapojilo vyše osemsto ľudí. Mali sa v nej vyjadriť, či im pouliční predajcovia a ich reklama vadí alebo nie.

Približne 55 percent označilo tento druh reklamy za hlučný a veľmi rušivý. Šestnásť percent označilo možnosť, že o podobné služby nemajú vôbec záujem. Dvadsaťsedem percent s ampliónmi nemá žiadny problém a len jedno percento si niečo od predajcov kúpilo alebo pravidelne kupuje.



Názory občanov

„Vždy, keď prechádzajú našou štvrťou, žasnem, že tento spôsob predaja vôbec funguje. Chápala som to v 70. rokoch minulého storočia na vidieku u babičky, keď dedinu obchádzal biznisman s ampliónom na aute a vykupoval “kožky a perie”. Ale dnes a v meste?“ napísala Eva.

Taktiež ju zaujímalo, či na takýto spôsob predaja treba mať povolenie od obce, mestskej časti alebo od živnostenského úradu. „Aj mne to vadí. Keď chce niekto niečo predávať, nech tak robí neagresívnym a slušným spôsobom. Odstaví auto niekde v parku a predáva bez hukotu,“ uviedla iná komentujúca.

Dáša dodala, že s predajom zemiakom otravujú roky. „Mne budili dieťa pravidelne a to už roky nespí poobede. Parkrát sme ich boli osobne upozorniť, aby sa stíšili, ale efekt bol nulový.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu