FOTO: Nová škôlka v Rači je skoro dokončená. Pôjde o ekologickú budovu so zelenou strechou


FOTO: Nová škôlka v Rači je skoro dokončená. Pôjde o ekologickú budovu so zelenou strechou
Galéria: 7 fotiek
Foto: Bratislavský samosprávny kraj

Nová materská škôlka v Rači je drevostavba kruhového charakteru, aká sa v Bratislave ani na Slovensku nestavia často. Objekt bude mať jedno podlažie a polointenzívnu zelenú strechu. Vo vnútri bude aj átrium s priemerom kruhového pôdorysu približne 32 metrov. 

Fasáda v átriu bude plne presklená. Vonkajšia fasáda bude tvorená metalickým obkladom z perforovaného trapézového plechu s oknami rôznych tvarov, veľkostí a polôh.

„Škôlka Kadnárova mala koncom decembra už takmer úplne dokončenú fasádu, vo vnútri sa robia ešte podlahy a dokončovacie práce. Nasledovať budú vonkajšie úpravy, detské ihrisko a zariaďovanie interiéru,“ spresnil starosta Rače Michal Drotován.


Budova bude podľa bratislavskej župy ekologická a flexibilná. V prípade, že v budúcnosti poklesne v Rači počet detí, obec plánuje v týchto priestoroch otvoriť zariadenie sociálnych služieb.

Výstavbu škôlky zabezpečuje firma KAMI PROFIT, ktorá sa stala víťazom verejného obstarávania. V minulosti robila rekonštrukciu základnej školy Plickova v Rači a aj základnej školy v Záhorskej Bystrici.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu