81-ročnú ženu podvodne obrali neznámi páchatelia o 600 eur, z bytu jej odcudzili ďalších 56 000 eur


Foto: 81-ročnú ženu podvodne obrali neznámi páchatelia o 600 eur, z bytu jej odcudzili ďalších 56 000 eur Foto: facebook.com/policiaslovakia

Bratislavskí policajti riešia ďalší prípad podvodu, ktorý je spojený s krádežou. Doposiaľ neznámi páchatelia oslovili na Trebišovskej ulici 81-ročnú ženu, od ktorej požadovali finančnú hotovosť určenú pre kamaráta po dopravnej nehode. Poškodená žena tieto osoby pustila do bytu, hoci ich nepoznala. Dala im finančnú hotovosť vo výške 600 eur.

Páchatelia však využili nepozornosť dôchodkyne a odcudzili jej finančnú hotovosť vo výške 56 000 eur.

Polícia vyzýva občanov, ktorí by mohli prispieť informáciami k prípadu, alebo spoznávajú osoby na fotografiách, aby to oznámili na bezplatnom čísle 158, alebo osobne na ktorejkoľvek policajnej stanici.



Tieto 2 osoby môžu priniesť nové svetlo na vyšetrovanie. Polícia žiada verejnosť o pomoc pri identifikácii


Nie je to prvý prípad takéhoto podvodu. 28. januára telefonicky kontaktoval dosiaľ neznámy páchateľ 68-ročnú ženu na Ušiakovej ulici. Tvrdili, že jej syn spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranil chlapec a má zaplatiť náklady na lekára vo výške 3 000 eur. Žena peniaze vložila na účet.

Polícia apeluje na starších občanov, aby si podobné informácie vždy preverovali a podozrivé osoby do bytov nevpúšťali.

„Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave zaznamenalo za posledné dni dva prípady podvodného konania, ktorých obeťami sa stali seniori. V tejto súvislosti opätovne odporúčame občanom, predovšetkým seniorom a ich rodinným príslušníkom, aby zvýšili obozretnosť, ak ich akákoľvek cudzia osoba či už telefonicky alebo osobne požiada o požičanie finančnej hotovosti. Seniori, nedôverujte a nepožičiavajte peniaze neznámym osobám, ktoré Vás oslovia s požiadavkou, že súrne potrebujú požičať finančnú hotovosť a ako dôvod uvádzajú silné emotívne príbehy napr. vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa ťažko zranil ich príbuzný, pričom  peniaze potrebujú na zaplatenie operácie, prípadne na finančné vyrovnanie. Za žiadnych okolností akéto cudzie a neznáme osoby nevpúšťajte do svojich príbytkov! V prípade, ak sa osoba, ktorú nepoznáte správa podozrivo a snaží sa pod rôznymi zámienkami nadviazať s Vami kontakt, získať Vašu dôveru a vstúpiť do Vašich príbytkov, bezodkladne kontaktujete políciu na čísle 158,“ vyzýva opäť hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava