Bratislavské megadlhé trolejbusy sa kazia a nejazdia. DPB žiada od výrobcu nápravu


Foto: Bratislavské megadlhé trolejbusy sa kazia a nejazdia. DPB žiada od výrobcu nápravu Foto: FB Bratislavský kraj

Megatrolejbus je na bratislavských uliciach neprehliadnuteľný. Ak teda nemajú 24-metrové vozidlá práve poruchu a nestoja v depe. O problémoch, ktoré tieto nové trolejbusy majú, informuje portál IMHD.SK. Bratislavský dopravný podnik pritom moderné vozidlá nasadzuje do bežnej prevádzky len od februára tohto roka, a to na najvyťaženejšiu linku číslo 71.

Problémy dlhých, trojkĺbových trolejbusov idú tak ďaleko, že dopravný podnik ich musí sťahovať z prevádzky a nahradiť staršími dvojkĺbovými strojmi. V marci pritom prišlo k zlepšeniu, to však bolo len dočasné. „Situácia sa ale opäť zhoršila v priebehu apríla a za posledný mesiac sa do premávky darilo vypravovať prevažne iba 4 až 8 dvojkĺbových trolejbusov. V špičke pracovného dňa je pritom na linke 71 potrebných 13 vozidiel, vo voľných dňoch 9 trolejbusov. Celkovo je vo vozidlovom parku 16 dvojkĺbových trolejbusov,“ upresňuje IMHD.SK.

Dopravný podnik považuje za dôležité to, že dokáže linku 71 plne obsluhovať aj v prípade problémov dlhých trolejbusov. Zdôrazňuje, že vozidlá sa stále len zabiehajú a ide teda o „detské choroby“ megatrolejbusov, ktoré spoločne s výrobcom odstránia. „DPB adresoval dodávateľovi (konzorcium Solaris + Škoda Electric) výzvu na okamžité odstránenie porúch a zabezpečenie požadovanej disponibility. Momentálne komunikujeme s dodávateľom na dennej báze a servisné tímy dodávateľa v rámci reklamácií intenzívne pracujú na odstraňovaní identifikovaných nedostatkov, ktoré sa vyskytujú. Obnovenie plnej výpravy MEGAtrolejbusov závisí od dodávky náhradných dielov a tiež od efektivity riešení na strane dodávateľa,“ povedal hovorca DPB Jozef Vozár.

Zdroj: Youtube Michal


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu