Po Dibákovej TV JOJ opúšťa ďalšia známa moderátorka a redaktorka. Mnohé redakcie teraz zažívajú ťažké časy, napísala


Foto: Po Dibákovej TV JOJ opúšťa ďalšia známa moderátorka a redaktorka. Mnohé redakcie teraz zažívajú ťažké časy, napísala Foto: TV JOJ

TV JOJ opúšťa ďalšia známa tvár. Dlhoročná moderátorka a reportérka Júlia Zelenková je druhá, ktorá z televízie odchádza. Ako prvé priniesli informáciu Aktuality. Svoj odchod prednedávnom oznámila aj Jana Krescanko Dibáková, ktorá moderovala diskusnú politickú reláciu Na hrane.

Zelenková dlho pôsobila najmä v zahraničnom spravodajstve. V roku 2008 nastúpila do redakcie Krimi a v roku 2016 bola súčasťou denného spravodajstva. Venovala sa témam justície, práva, bezpečnosti, súdom či domácej politike.

Medzi posledné rozhovory, ktoré Zelenková robila, patrí napríklad aj ten zo 17. apríla s Matúšom Harkabusom o jeho odchode z prokuratúry. Harkabus bol spolu s Danielom Mikulášom dozorovým prokurátorom v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

„Táto práca ma napĺňala a bola pre mňa poslaním. Nie je však tajomstvom, že mnohé redakcie teraz zažívajú ťažké časy a vyrovnávajú sa s tým po svojom. Napríklad aj určitým odklonom od kritických tém. Ja som postupne začala strácať zmysel v mojej práci a považujem za fér voči redakcii aj sebe hľadať ten zmysel inde,“ napísala o svojom odchode Zelenková, ktorá z JOJky odchádza po 16 rokoch.


Jej bývalá kolegyňa, Jana Krescanko Dibáková odišla pre podobné dôvody. Po vládnom bojkote relácie Na hrane a po nezhodách s vedením na tom, ako má vyzerať politické spravodajstvo.

„Inak sa pozerám na dôležitosť politického spravodajstva, ktorého je už vo vysielaní viditeľne menej, na podobu vysielania pred prezidentskými voľbami a perspektívu relácie Na hrane, ktorej som odovzdala kus svojho života. Pre výpoveď som sa nerozhodla zo dňa na deň, hoci prezidentské voľby boli napokon rozhodujúce,“ napísala po svojom odchode Dibáková.

Správu aktualizujeme.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu