VIDEO: Polícia po troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody v Dúbravke. Čo všetko zverejnená mazanica odhalila


Foto: VIDEO: Polícia po troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody v Dúbravke. Čo všetko zverejnená mazanica odhalila Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia dnes zverejnila video, ktoré zachytáva nehodu predsedu SNS Andreja Danka z 11. januára. Ide o zábery z električky, 50-sekundový záznam je značne rozmazaný a veľa na ňom nevidieť.

Približne od 5-tej sekundy videa sa dá rozoznať auto prichádzajúce ku križovatke, ktoré pravdepodobne incident zapríčinilo. Od 20-tej sekundy sa dá vypozorovať manéver ako auto križovatku opustilo. Ak teda ide o Andreja Danka, na mieste nehody sa zdržal len niekoľko sekúnd a ani nevystúpil z auta. Po príblížení sa električky k miestu nehody je na pravej strane vidieť ohnutý semafor.


Pod videom, ktoré polícia zverejnila na sociálnej sieti sa okamžite začali objavovať reakcie. Množstvo z nich kritizuje slabú kvalitu záznamu, či fakt, že zverejnenie videa trvalo viac ako 3 mesiace.

„Tak mne už je jasné, prečo tak dlho trvalo, kým sa zverejnil záznam… tak zlý a nepreukazný záznam bolo treba skutočne dlho hľadať...ale čo je aj z tohto jasné - panický únik páchateľa z miesta činu…čo iba potvrdzuje, že to určite nebolo v poriadku,“ ozval sa pán Richard. Ďalší užívareľ, pán Miro napísal: „Keď električka stojí na zastávke, v diaľke vidieť auto idúce rýchlo z Repašského. Narazí, hneď nato cúvne a odíde. Čiže ani nevystúpil z auta. Nech mi nikto nehovorí, že neexistuje lepší záznam z tej nehody.“


Zaujímavé okolnosti k Dankovej nehode zverejnil na Facebooku poslanecký asistent Jaroslava Spišiaka (PS) David Púchovský. „Toto video len potvrdzuje priebeh druhého videa, ktoré som videl, o ktorom polícia vie a ktoré nijako neriešila:

- od oblasti Dankového domu sa rútili dve autá za sebou
- po nehode sa späť vrátilo len jedno
- hluk od poškodených plechov je na nechcenom videu počuť, auto nebolo spôsobilé na jazdu
- za Dankom ide hneď menšia biela dodávka, svedok nehody
- dodávka sa o pár minút vrátila späť (Došlo ku konfrontácii svedka a Danka?)“


Andrej Danko dnes uskutočnil sľubované a viackrát prekladané upratovanie Dúbravky. Oznámil, že na 2 roky prišiel o vodičák a zaplatil pokutu 900 eur. Polícia najprv nehodu vyšetrovala ako trestný čin, neskôr ako priestupok. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sľúbil zverejniť video z nehody ešte v januári, stalo sa však až teraz po takmer 4-och mesiacoch.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu