Žena zo Senca reagovala na podvodnú SMS z ministerstva dopravy. Prišla o stovky eur. Dávajte si pozor


Foto: Žena zo Senca reagovala na podvodnú SMS z ministerstva dopravy. Prišla o stovky eur. Dávajte si pozor

Možno už aj vám prišla SMS správa s oznámením, že ministerstvo dopravy vám pripomína neuhradenú faktúru za jazdu na diaľnici. V prvom okamihu sa možno príjemca správy vystraší, ak sa však na SMS pozrie bližšie, mal by rýchlo odhaliť, že ide o podvod. Zvlášť, ak po diaľnici nejazdí, alebo napríklad nemá ani auto.

Evidentne to však neprišlo podorzivé poškodenej, ktorej prípad rieši polícia v Senci. „Podľa doposiaľ zistených informácií poškodená po prijatí SMS s pripomienkou o neuhradení faktúry na diaľnici, klikla na odkaz s webovým linkom, ktorý ju presmeroval na falošnú stránku Ministerstva vnútra SR, kde bolo uvedené, že má zaplatiť e-známku. Poškodená následne zadala údaje o platobnej karte,“ píše na sociálnej sieti polícia. Žena následne vykonala platby vo výške 275 a 257 eur, celkovo tak prišla o viac ako 530 eur.

Podvodníci tieto falošné správy posielajú z rôznych exotických krajín. Už podľa textu SMS je evidentné, že nepoznajú slovenský spôsob vymáhanie pokút. Odosielatelia sú z Indie, Kene, Bangladéšu, Mali, ale aj Toga. Ministerstvo dopravy už pred falošnými správami varovalo.

Polícia zas informovala, že okrem správ od údajného ministerstva dopravy sa objavujú podvodné SMS, ktoré zneužívajú Slovenskú poštu. V žiadnom prípade nekliknite na pripojený odkaz, inak hrozí, že prídete o peniaze.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu