V centre Bratislavy budete môcť počas víkendu parkovať za lacnejšie


Foto: V centre Bratislavy budete môcť počas víkendu parkovať za lacnejšie Foto: Facebook/Bratislava - hlavné mesto SR

Mesto Bratislava sa rozhodlo pre zmenu, ktorá by mala obyvateľom zjednodušiť prístup do zóny SM0 Centrum - Panenská. Od soboty 6. apríla bude počas víkendov v tejto zóne možné využiť bonusovú parkovaciu kartu. To znamená, že obyvatelia a obyvateľky Bratislavy budú môcť parkovať v sobotu a v nedeľu v zóne SM0 prvé dve hodiny zadarmo. 

Magistrát si uvedomuje, že centrum mesta je miestom pre stretávanie sa a rôznorodé spoločenské a kultúrne podujatia. Preto zmenil pravidlá používania bonusovej parkovacej karty s cieľom zjednodušiť dostupnosť centra všetkým Bratislavčanom na krátkodobé parkovanie a zároveň nezhoršiť situáciu pre rezidentov. 


Podľa mesta by to nemalo negatívne ovplyvniť rezidentov zóny, nakoľko dlhodobé parkovanie ostáva aj naďalej spoplatnené aj počas víkendu. Táto nová možnosť prinesie benefit aj rezidentom zóny, a to v podobe nižšieho čerpania návštevných hodín z návštevníckej karty. Návštevy rezidentov budú môcť parkovať prvé dve hodiny zadarmo a až následne čerpať voľné hodiny z návštevníckej karty.

O bonusovú parkovaciu kartu môžete požiadať na www.paas.sk. Získať ju môže každý s trvalým pobytom kdekoľvek v Bratislave za sumu 10 eur na rok. Následne pri kúpe parkovacieho lístka v PAAS zóne, po zadaní evidentného čísla vozidla, na ktoré je vydaná bonusová karta, aplikácie a parkomaty automaticky odčítavajú čas najskôr z bonusovej parkovacej karty. Za prvé 2 hodiny parkovania v daný deň teda neplatíte. Bližšie informácie získate na klientskych miestach, na infolinke 0800 222 888 alebo na stránke www.paas.sk. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu