Parkovanie na ulici v Petržalke vyvoláva otázky. Obyvatelia nevedia, kedy dostanú pokutu


Foto: Parkovanie na ulici v Petržalke vyvoláva otázky. Obyvatelia nevedia, kedy dostanú pokutu Foto: Facebook/Radka Gerliciova

V skupine, ktorá združuje obyvateľov bratislavskej časti Petržalka, v sobotu 23. marca pribudol príspevok, kde používateľka opisuje nepríjemnú situáciu ohľadom parkovania. Posledný februárový víkend vyrazila na dovolenku a po návrate si našla za stieračom pokutu.

Používateľka hovorí, že je obyvateľka tejto mestskej časti a bežne parkuje na Lachovej ulici, kde sa smie parkovať na vyznačenej časti chodníka. Tá je označená bielou čiarou, ktorá však nie je po celej dĺžke chodníka. Údajne je to kvôli tomu, že došla farba pri jej maľovaní.

„Bolo nám telefonicky oznámené od úradu, že situácia je taká slovenská a že autá tam parkovali aj napriek tomu, že prešiel zákaz parkovania na chodníku,“ napísala používateľka v príspevku. Ďalej tvrdí, že autá parkujúce na bielej čiare doteraz neboli pokutované.



Podľa jej slov sa to nečakane zmenilo počas toho, čo bola na dovolenke. Túto zmenu údajne nikto neoznámil a namiesto toho začali majiteľov áut pokutovať. Rozprávať sa mala aj s mestským policajtom, ktorí jej povedal, že týmto autám pokuty nedáva.

„Povedal mi, že on nedáva pokuty na bielej čiare, pretože to považuje za zavádzanie a mylné pre ľudí. Sám nad tým kýval hlavou a povedal mi, že je to napadnuteľné,“ autorka príspevku na sociálnej sieti parafrázovala policajta. Dodala, že sa voči pokute odvolá.

Zrejme však nejde o jedinú obyvateľku tejto oblasti, ktorá dostala pokutu. „Tiež mi prišla pokuta z 11. marca z Lachovej na mieste, kde nikdy predtým nepokutovali,“ napísala ďalšia používateľka. Iná obyvateľka dostala pokutu asi 21. februára, pričom stála na mieste, kde čiara nie je namaľovaná


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu