V bratislavskej Rači majú problém s nezodpovednými psíčkarmi. Ľudí trápia všadeprítomné výkaly


Foto: V bratislavskej Rači majú problém s nezodpovednými psíčkarmi. Ľudí trápia všadeprítomné výkaly Foto: ilustračné foto; unsplash.com/@maoyumi

V skupine združujúcej obyvateľov Rače na sociálnej sieti pribudol v piatok 23. februára príspevok o nezodpovedných psičkároch. Autorka v ňom žiada majiteľov psov, ktorí ich chodia venčiť do račianskych viníc, aby po svojich miláčikoch odpratávali výkaly.

Pod príspevkom vznikla diskusia, v ktorej rôzni používatelia hovoria svoje skúsenosti. Jeden z používateľov platformy uviedol, že rovnaký problém mal, keď išiel na prechádzku smerom na horáreň pri Rači. Vrátiť sa mal s úplne zašpineným kočíkom.

Nedeje sa to však len v širšom okolí obydlí. „Nie len Vinohrady, ale aj medzi panelákmi a všetky zelené plochy, ktoré tu máme, sú ako jedno mínové pole. Ešte nebola prechádzka, kedy by sme si niečo nedoniesli na topánkach,“ napísal ďalší účastník diskusie.


Avšak psie výkaly nie sú jediné, čo ľudia nachádzajú vo viniciach v Rači. „Psie nenájdem… a to som tam denne, ale bobky po srnčej a náklady po diviakoch prekračujem bežne,“ napísala diskutujúca. Ďalší komentár poukázal na voľne pohodené zvieracie vnútornosti či kože.

Mesto Bratislava sa problém neprispôsobivých psičkárov snažilo vyriešiť už v minulosti pomocou kampane o psovi bratislavskom. Mesto o nej informovalo na svojej webovej stránke pred dvomi rokmi, v súčasnosti stránka kampane už nefunguje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu