V Bratislave pokračujú práce na nových Živých miestach na Legionárskej, Dunajskej a Kazanskej


Foto: V Bratislave pokračujú práce na nových Živých miestach na Legionárskej, Dunajskej a Kazanskej
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Bratislava - hlavné mesto SR

Mesto Bratislava pokračuje v prácach na Legionárskej, Dunajskej a Kazanskej, kde onedlho pridudnú ďalšie Živé miesta. V parku na Legionárskej sa v súčasnosti robia terénne úpravy, dopĺňa sa výsadba a finalizujú sa pešie chodníky, ako aj doplnenie osvetlenia, multifunkčného ihriska a mobiliáru vrátane bratislavských lavičiek.

V rámci prác sa do parku vytvorilo viacero vstupov, dokončuje sa sieť parkových chodníkov a spevnených plôch pri vstupoch, rovnako sa finalizuje aj oplotený výbeh pre psy. Samospráva zároveň poukázala na rozšírený priestor na čakanie za zastávke MHD a tiež opravili chodník od Kmeťovho námestia popri internáte.

Paralelne s Radlinského ulicou tiež pribudol drevený palubový chodník tak, čím sa ochránia koreňové sústavy existujúcich vzrastlých stromov.

V parku na Dunajskej aktuálne prebiehajú dokončovacie práce. V parkovej časti sa obnovili chodníky, čierny asfalt sa vymenil za biely betón a rozšírili sa záhony s kríkmi, stromami, trvalkami a trávnikom.

V zadnej časti parku sa nachádzajú aj nové herné prvky, pieskovisko, šmykľavka a novinkou je aj vodný herný prvok s vodozádržnou funkciou. Podľa mesta nechýbajú tu ani nové lavičky, smetné koše, osvetlenie, ako aj doplnené cyklostojany.


Magistrát mení aj dlhodobo zanedbanú verejnú plochu na križovatke Kazanskej a Čiernovodskej ulice. Odstránili sa tu pôvodné betónové plochy, položili vodorovné rozvody a začalo sa s prípravami pre osvetlenie a ďalšiu infraštruktúru. V nasledujúcich týždňoch začne realizácia spevnenej, betónovej plochy pred zdravotným strediskom, pozdĺž ktorej pribudne plocha zo zatrávňovacích dlaždíc.

Robiť sa bude aj mlatový povrch v časti za zastávkou a doplní sa asfaltový chodník popri zdravotnom stredisku od Bebravskej ulice. Následne pribudne osvetlenie a po dokončení terénnych úprav a realizácii spevnených plôch aj mobiliár.

Ako uviedlo mesto Bratislava na sociálnej sieti, projekty vznikajú vďaka Metropolitnému inštitútu Bratislava v rámci Programu obnovy verejných priestorov Živé miesta.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu