FOTO: Takto mizne Hotel Flóra, vyrastie tu záchytné parkovisko s 200 miestami


FOTO: Takto mizne Hotel Flóra, vyrastie tu záchytné parkovisko s 200 miestami
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Bratislava - hlavné mesto SR/Marek Velček

Na mieste bývalého Hotela Flóra, ktorý sa nachádzal v Areáli zdravia na Zlatých pieskoch v Ružinove, by malo vyrásť nové záchytné parkovisko. Podľa mesta Bratislava by malo mať približne 200 parkovacích miest.

Budova hotela, ktorý na tomto mieste stál od 70. rokov, bola už dlhšie v havarijnom stave. Znalecký posudok vylúčil jeho rekonštrukciu, pretože by to bolo ekonomicky neefektívne. Magistrála sa preto rozhodla k vyčisteniu tohto priestoru a vybudovaniu záchytného parkoviska.

Priľahlá cesta na Senec a Rožňavská ulica sú jednou z hlavných dopravných tepien. Nové parkovisko okrem pristavenia auta umožní aj pohodlný prestup na MHD, napríklad na električku 4 po zrekonštruovanej, tichšej a rýchlejšej Vajnorskej ulici.


Počas toho, ako sa čistí areál bývalého hotela, mesto začína pracovať na projektovej dokumentácii a následne bude riešiť samotnú realizáciu parkoviska v závislosti od dostupnosti zdrojov. V súčasností prebieha už výstavba parkovacieho domu na ulici Ľudovíta Fullu v Karlovej Vsi, kde vznikne 72 parkovacích miest. 

„️Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok MHD,“ napísalo mesto Bratislava na sociálnej sieti s tým, že aktuálne fungujúce záchytné parkoviská nájdu záujemcovia na tomto odkaze.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu