Zelená ekonomika na Slovensku očakáva podporu zo zahraničia, holding Green Group chce u nás budovať


Foto: Zelená ekonomika na Slovensku očakáva podporu zo zahraničia, holding Green Group chce u nás budovať Foto: ilustračná

Skupina Green Group dnes na konferencii v Bratislave oznámila svoj zámer postaviť závod na území Slovenska. Ročne by dokázali spracovať až 30 tisíc ton pet fliaš a mixovaných plastov. Vytvorili by takmer 100 pracovných miest a zlepšili by ekologickú situáciu na Slovensku. Spoločnosť Green Group má v záujme získavať plasty z lokálnych zdrojov. Získanú surovinu plánuje vyvážať do Rumunska, kde z nej vyrobia materiály použiteľné napríklad v automobilovom priemysle. 

„Nová investícia plne zapadá do nášho úsilia bojovať proti skládkam na Slovensku. Teda viac triediť a recyklovať. Preto aj na Slovensku meníme odpadovú politiku, pripravujeme zvýšenie skládkovného a venujeme sa aj vzdelávacím projektom ako napríklad Triedim triediš triedime,“ vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii László Sólymos, minister životného prostredia SR.

Green Group na Slovensku preinvestuje 8,5 milióna eur, vytvoria pracovné miesta a pritom nežiadajú o štátnu pomoc. Spustenie prevádzky plánujú do konca budúceho roka. V súčasnosti zvažujú viaceré lokality na našom území, ktoré sú vhodné na otvorenie závodu. 

Okrem výraznej hospodárskej pomoci predstavuje táto ponuka veľký význam v oblasti enviromentalistiky. Od svojho predsedníctva v Rade EÚ sa Slovensko naďalej snaží zlepšovať v oblasti obehovej ekonomiky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu