Mesto Bratislava vyčlenilo 50 000 eur na podporu mnohodetných rodín aj v roku 2018


Foto: Mesto Bratislava vyčlenilo 50 000 eur na podporu mnohodetných rodín aj v roku 2018 Foto: ilustračná - bratislava.sk

Magistrát hlavného mesta Slovenska Bratislavy rozhodol, že aj v tomto roku podporia mnohodetné rodiny. Poskytnú im jednorazový poplatok až do výšky 70 eur na dokladované dieťa. V rozpočte vyčlenili na tento účel poslanci 50 000 eur.

O príspevok môžu mesto rodičia požiadať od 1. júla do 31. augusta.

Mnohodetné rodiny tak môžu požiadať o preplatenie nákladov, ktoré sú spojené s návštevou základnej umeleckej školy (napr. preplatenie nástroja), jazykového vzdelávania, záujmových činností v centrách voľného času a tiež na preplatenie výdavkov pri rôznych aktivitách v športových kluboch.

Príspevok môžu získať a na preplatenie školských výletov, táborov, školy v prírode, lyžiarskom výcviku a podobne. V neposlednom rade môže mesto prispieť aj na preplatenie cestovného lístka MHD v Bratislave.


Mesto bude pri posudzovaní akceptovať platby platné od 1. januára 2018. Na účtovnom doklade musí byť dátum platby, typ aktivity, suma a meno dieťaťa, prípadne aj pečiatka a podpis.

Presné informácie nájdu záujemcovia aj na stránke mesta Bratislava.

V minulom roku mesto preplatilo náklady v celkovej hodnote 31 830,33 eur. Financie rozdelili 486 deťom zo 133 rodín.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy