SNG pozýva na jedinečnú výstavu súčasného slovenského umelca, akademického maliara Jána Bergera


Foto: SNG pozýva na jedinečnú výstavu súčasného slovenského umelca, akademického maliara Jána Bergera Foto: Slovenská národná galéria

Slovenská národná galéria pozýva na výstavu umeleckej tvorby akademického maliara Jána Bergera. Výstavu otvoria 21. júna o 18:00 v priestoroch Esterházyho paláca v Bratislave. Výstava potrvá do 30. septembra.

„Jeho umelecký program je postavený na vizuálnej interpretácii banálnej reality, vlastných skúseností, životných pocitov, situácií a vnemov. Tieto zažité a odpozorované fragmenty skutočnosti autor v zdĺhavom maliarskom procese vzájomne prepája. Prostredníctvom farebných plôch, škvŕn a nesúvisiacich detailov vytvára samostatný obrazový jazyk, s novou, autentickou vizuálnou kvalitou,“ informovali kurátori galérie.

Cieľom výstavného projektu je interpretovať Bergerovu tvorbu a ponúknuť iný pohľad na dielo dlhoročného profesora bratislavskej VŠVU. Galéria che jeho diela predstaviť v širšom kontexte a priblížiť aj návštevníkom výstavy jeho špecifickosť a jedinečnú pozíciu v súčasnej maliarskej tvorbe.

Kurátori vybrali a do výstavy zaradili kľúčové diela autora od 70. rokov až po súčasnosť. Nainštalované sú tak, aby divákom neunikol súzvuk farieb, tvarov a motívov celkovej tvorby autora. 

Miesto: Slovenská národná galéria, Esterházyho palác
Dátum: 21.06.2018 - 18:00    30.09.2018 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Slovenská národná galéria