Bratislavskí colníci zadržali falzifikáty parfumov svetových značiek v hodnote viac ako 70 000 eur


Foto: Bratislavskí colníci zadržali falzifikáty parfumov svetových značiek v hodnote viac ako 70 000 eur Foto: Colný úrad Bratislava

Bratislavskí colníci zadržali parfumy v hodnote viac ako 70 tisíc eur. Cez hranice sa ich snažili previsť autom z Maďarska traja muži moldavskej národnosti. Pri prechode hranicami tvrdili, že cestujú do Poľska za obchodom. 

„Čo však už „zabudli“ spomenúť bolo, že vo vozidle majú naložený aj obchodný artikel, na ktorom chceli dobre zarobiť – a to spolu skoro 75 litrov „kvalitných“ parfumov, jednotlivo balených a neoprávnene označených viacerými chránenými značkami svetoznámych výrobcov,“ informuje Drahomíra Adamčáková, hovorkyňa Colného úradu v Bratislave. 

Umiestnením tovaru na trh by majiteľom originálnych značiek vznikla škoda viac ako 70 tisíc eur.

Colníci pri kontrole vnútra osobného auta typu combi colníci odhadovali správne, že prevážajú vzhľadovo kvalitne vyrobené napodobeniny parfumov.

Podľa colníkov môžu parfumy pochádzať z rovnakého zdroja ako podobná zásielka, ktorú zadržali začiatkom decembra minulého roka v dodávke holandskej značky. Vtedy našli 7 tisíc kusov falzifikátov v hodnote viac ako 370 000 eur. 



Po preverení zadržaného nákladu v spolupráci so zástupcami oprávnených osôb sa podozrenie potvrdilo.

V závislosti od výšky spôsobenej škody môžu páchatelia dostať trest odňatia slobody až na 8 rokov. 

„Prepravcom tovaru hrozí pokuta vo výške niekoľko desiatok tisíc eur, ako aj prípadné trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu porušovanie práv k ochrannej známke, označeniu pôvodu výrobku a obchodnému menu,“ dodáva hovorkyňa Colného úradu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Bratislava