Belasí neprehrali ani štvrtý raz po sebe v Dunajskej Strede


Foto: Belasí neprehrali ani štvrtý raz po sebe v Dunajskej Strede Foto: fkdac.sk

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 1 : 1

Žitný ostrov súboj domáceho DAC-u so svojim odvekým rivalom bratislavským Slovanom stále priťahuje a aj napriek televíznemu prenosu bolo na tento súboj 3.kola Fortuna ligy zvedavých vyše 6-tisíc divákov, hoci posledné štyri vzájomne stretnutia od roku 2013 nedokázali žlto-modrí futbalisti DAC-u s týmto odvekým rivalom zvíťaziť. Zo štyroch posledných duelov vrátane tohto Dunajská Streda doma iba dvakrát remizovala (1:1) a prehrala (1:2 v roku 2013) a (0:3 v roku 2015 v poslednom ročníku 2014/15).

Vzácne vyrovnaný súboj aj v 3.kole FORTUNA LIGY :

FC DAC 1904 DUNAJSKÁ  STREDA -  ŠK SLOVAN BRATISLAVA 1 : 1 (1:1)  Góly:  36.min. Kwin – 15.min. Priskin. Žlté karty : 57.´Ľ.Michalík, 70.´Kwin, 72.´ Straka, 80.´Brašeň, 90.+1´Štepanovský – 37.´Kotula, 71.´Sekulič. Červená karta: 77.´Sekulič po druhej žk. Pred 6 443 divákmi rozhodovali: Horváth – D.Hrčka, Mikulaj.
Zostava – ŠK Slovan Bratislava : Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta, Podaný – Sekulič, Štefánik (70.min. Gonzáles) – Milinkovič, Zreľák – Priskin (85.min. Peltier). Tréner: Dušan Tittel.

Belasí začali na Žitnom ostrove hneď prekvapujúco z ostra a už v 15.minúte po ideálnej prihrávke Śtefánika na nabiehajúceho Priskina lopta skončila po jeho prudkej strele prekvapeného domáceho gólmana Tujvela v jeho sieti – 0:1. Domáci mohli už o desať minút neskôr skóre zápasu vyrovnať, lenže slabá strela z vyloženej šance novej posily z Banskej Bystrice Roberta Polievku nemohla skúseného Krnáča v bránke Slovana prekvapiť. Ďalšiu gólovú tutovku mal na kopačke hosťujúci Adam Zreľák, hráč belasých, ktorý nedokázal súboj s brankárom Tujvelom pretaviť v druhý úspech bratislavského Slovana.

Jeho úmysel skórovať mu zmaril obranca DAC Twin, ktorý gólovo v drese domáceho DAC-u zažiaril v 36.min., keď po rohovom kope Pačindu sa Twin najlepšie zorientoval v skrumáži pred bránkou Slovana a nikým nekrytý poslal hlavou z blízka za chrbát brankára Krnáča do siete – 1:1. V druhom polčase sa obidve mužstvá snažili výsledok zvrátiť vo svoj prospech. Nikomu z nich sa to dokonca zápasu už nepodarilo, nakoľko hostia od 77.minúty dohrávali bez vylúčeného Sekuliča a domácim chýbalo aj potrebné športové šťastie, keď v závere dobré mierenú strelu do šibenice z kopačky domáceho Pačindu brakár hostí Krnáč s námahou vyrazil na rohový kop. S deľbou bodov po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu Horvátha boli nakoniec obaja aktéri spokojní.

Po stretnutí tréner ŠK Slovan Bratislava Dušan Tittel povedal : „ Diváci vytvorili vynikajúcu kulisu a aj samotný zápas mal vysokú úroveň. Po neúspechu s FK Krasnodar v Rusku sme chceli získať tri body. Máme nahustený program a v závere nám chýbali aj sily. Navyše vylúčenie Sekuliča nám nepomohlo, hoci podľa mňa nešlo o faul. Najbližšie už chceme bodovať naplno, pomôcť by nám mali už aj navrátilci po zraneniach.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Jozef Cvajniga