Interaktívne divadelné predstavenie ODPADla nám hodina naučí deti ako správne triediť odpad


Foto: Interaktívne divadelné predstavenie ODPADla nám hodina naučí deti ako správne triediť odpad Foto: Mesto Bratislava

Mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) a. s. spolu s hlavným mestom SR Bratislava spustila ďalšiu novinku - interaktívne divadelné predstavenie s názvom ODPADla nám hodinka! Toto unikátne predstavenie vzniklo v spolupráci so Štúdiom L+S a spoločnosťou NATUR-PACK a.s. Predstavenie dnes slávnostne otvoril primátor mesta Ivo Nesrovnal. 

Na premiére predstavenia nechýbali ani autori divadelnej hry Daniel Hevier, hudobný skladateľ Rastislav Dubovský, výtvarník Ľubo Guman a výkonný riaditeľ Šúdia L+S Pavol Danišovič, ktorý je zároveň režisérom predstavenia. Spoločnosť NATUR-PACK a.s. v súčasnosti zabezpečuje triedený zber odpadu v približne 1 100 samosprávach na celom Slovensku. Na premiére predstavenia ju zastupoval riaditeľ pre vzťahy s verejnosťou Marek Brinzík. Za spoločnosť OLO sa na predstavení zúčastnila hovorkyňa Beata Humeníková.

Predstavenie ODPADla nám hodina! je jednou z aktivít výchovnovzdelávacieho projektu Olománia, do ktorého je zapojených takmer 22-tisíc účastníkov zo 112 materský, základných a špeciálnych škôl. Naplánovaných je 22 predstavení počas školského roka 2017/2018. Interaktívna hodina bude zdarma a záujemcovia sa môžu vopred prihlasovať na internetovej stránke olomania.sk.

Predstavenie trvá jednu hodinu. Cieľom divadla je zábavnou a atraktívnou formou vzbudiť u detí záujem o témy ako je triedenie odpadu, recyklácia, zberný dvor, práca smetiara a podobne. 

Na Slovensku sa v súčasnosti recykluje približne 13 – 15 % odpadov a záväzkom Slovenskej republiky je do roku 2020 recyklovať až 50 % komunálnych odpadov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Bratislava