Cyklomost slobody prilákal cez víkend rekordných 5 012 návštevníkov, z toho 2 784 bolo cyklistov


Foto: Cyklomost slobody prilákal cez víkend rekordných 5 012 návštevníkov, z toho 2 784 bolo cyklistov Foto: Bratislavský samosprávny kraj

Priaznivé a teplé jarné počasie prilákalo na cesty množstvo cyklistov. Vysokej návštevnosti sa počas minulého víkendu tešil aj Cyklomost slobody, ktorý ľudovo nazývajú aj most Chucka Norrisa. Prešlo po ňom viac ako 5 000 návštevníkov.

Počas víkendu sa v meste Bratislava konal festival s názvom Bratislavské mestské dni, ktorý prilákal do ulíc desiatky tisíc ľudí. Množstvo návštevníkov však zavítalo aj do Devínskej Novej Vsi, kde od septembra 2012 stojí známy Cyklomost slobody.

Na začiatku mosta stojí od polovice roku 2014 aj cyklosčítačka, ktorá dokáže zaznamenať pohyb chodcov a cyklistov. Vďaka nej vieme, že cez víkend mostom prešlo presne 5 012 návštevníkov. Z toho viac ako polovica prešla mostom na bicykli.

„Uplynulý víkend prilákal vďaka počasiu na cyklomost rekordné množstvo návštevníkov. 2 228 ich prešlo mostom peši a 2 784 na bicykli. Najviac ľudí bolo na moste v sobotu medzi 15:00 a 16:00, kedy sa na Slovensko prešlo 84 ľudí, do Rakúska 61 a bicyklom prešlo po moste zo Slovenska 76 ľudí a na Slovensko prešlo 130 cyklistov. Štyria noční chodci prešli mostom a v sobotu v noci po polnoci a dvaja dokonca aj v nedeľu nadránom, po tretej hodine,“ zhrnul najzaujímavejšie čísla víkendovej návštevnosti bratislavský župan Juraj Droba.


Cyklomost Slobody začali stavať v septembri 2011. Leží na historickej trase, je dlhý takmer 1 kilometer a široký 4 metre. Projekt cyklomosta bol spolufinancovaný v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko 2007-2013.

Cyklomost slobody prepája aj medzinárodnú cyklotrasu EuroVelo 13 s rakúskym zámkom Schlosshof a rakúsku národnú cyklotrasu Kamp-Thaya-March (KTM), ktorá má dĺžku cca 420 Km.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj