Robert Kaliňák odstupuje z funkcie Ministra vnútra, verí že tým prispeje k stabilizácii situácie


Foto: Robert Kaliňák odstupuje z funkcie Ministra vnútra, verí že tým prispeje k stabilizácii situácie Foto: ilustračná - facebook.com/rkalinak

Minister vnútra Robert Kaliňák oznámil svoju rezignáciu na poste ministra. Na otázky ohľadom jeho ďalšej politickej kariéry a návratu do parlamentu na poste poslanca neodpovedal.

Kaliňák verí, že jeho odchod pomôže stabilizovať situáciu na Slovensku. Svoje rozhodnutie už oznámil premiérovi aj koaličným partnerom. 

Vo svojom vyhlásení sa poďakoval všetkým policajtom a bezpečnostným zložkám, a tiež účastníkom piatkového pochodu. Prvoradé je podľa neho vyšetriť vraždu dvoch ľudí. Zdôraznil, že na prípade pracuje široký tím vyšetrovateľov. 

„Odstupujem preto, lebo nechcem byť príčinou ďalšieho eskalovania napätia v krajine, a zároveň s vedomím, že sme v rekordne krátkom čase vytvorili najširší vyšetrovací tím v histórii Slovenska, ktorý spolupracuje pri objasnení tohto ohavného činu s odborníkmi z najprestížnejších vyšetrovacích inštitúcii na svete. Tento tím potrebuje pokoj na svoju ďalšiu prácu bez tlakov opozície a médií,“ uviedol Robert Kaliňák na svojom facebookovom profile. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu