Od dôchodkyne chceli podvodníci 2790 eur, 79-ročná žena však kontaktovala políciu a mužov zadržali


Foto: Od dôchodkyne chceli podvodníci 2790 eur, 79-ročná žena však kontaktovala políciu a mužov zadržali Foto: ilustračná

V Bratislave sa našli ďalší podvodníci, ktorí mámili peniaze od dôchodkyne. 31. januára večer telefonicky kontaktoval neznámy muž 79-ročnú ženu, do ktorej požadoval finančnú hotovosť na výhodnú kúpu tovaru. Poškodená žena si myslela, že ide o jej synovca, a tak 1. februára vybrala z pobočky banky finančnú hotovosť vo výške 2790 eur.

Pre jedným z obytných domov na Ulici Ľuda Zúbka ju oslovili dvaja neznámi muži. Keďže ich nepoznala, šla domov. Tam ju opäť kontaktoval telefonicky neznámy muž a požiadal ju, aby peniaze dala jeho známemu, ktorý ju čaká pred obytným domom.

Dôchodkyňa ihneď kontaktovala políciu a mužom odovzdala len prázdnu obálku.

„Policajti kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV podozrivých mužov na mieste v súlade so zákonom obmedzili na osobnej slobode a za účelom vykonania potrebných procesných úkonov eskortovali na príslušné policajné oddelenie,“ informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.


Polícia vzniesla obvinenie zo zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva voči dvom mužom zo Senca, 40-ročnému Róbertovi S. a 35-ročnému Marekovi L.

V prípade preukázania viny hrozí mužom trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

„V prípade, ak sa neznáma osoba správa podozrivo a snaží sa pod rôznymi zámienkami získať od Vás finančnú hotovosť, bezodkladne kontaktujete políciu na čísle 158 presne tak, ako to urobila seniorka v tomto prípade a nestala sa tak obeťou podvodného konania,“ dodáva hovorkyňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava